Wat is de wet van OHM

Categorie: Sensoren

Om een stroom te laten vloeien door een weerstand moet er een voltage staan over diezelfde weerstand. De wet van Ohm laat een relatie zien tussen voltage ( V ) , stroom ( I ) en weerstand ( R ).  Je kan deze wet op drie manieren neerzetten:

V = I × RofI =V R of R =V I
Waar:V = voltage in volt (V)
I  = stroom in ampere (A)
R = weerstand in ohms ()
of:V = voltage in volt (V)
I  = stroom in milliampere (mA)
R = weerstand in kilo ohm (k)

Voor de meeste elektronische circuits is vaak het amperage te groot en het ohmage te laag. Daarom wordt stroom vaak uitgedrukt in milli-ampere (ma) en weerstand in kilo ohms (k). 1 mA = 0.001 ampere en 1 k = 1000 .Ohms wet werkt als je V, A and  gebruikt of V, mA and k. Je mag deze set met waardes niet door elkaar gebruiken daarom zal je moeten converteren tussen mA en ampere of k and .De VIR driehoek

Simpele uitleg én rekenhulp om wet van Ohm te berekenen

Je kan de VIR driehoek gebruiken om je te helpen om de drie versies van de wet van Ohm te onthouden.

Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Geef een reactie