06-46808297 info@dexman.nl Waarderweg 54, Haarlem 08:00-17:00

Dexman levert koppelsensoren, ook wel koppelmeters of draaimoment meetassen genoemd, met verschillende nauwkeurigheidsklassen en bereiken. Het kleinste bereik is 0,5Nm en de grootste 5000Nm. Zowel  statische en dynamische koppelmeters. Roterende koppelmeters zijn gemaakt om tussen de aandrijving en aangedreven constructie te worden geplaatst en zo het optredende draaimoment / koppel te meten.

Koppelmeter kopen

Waar kunnen koppelmeters worden toegepast?

  • Bij het testen van aandrijvingen, motoren en pompen, voor o.a. rendementsbepaling en levensduurtesten kan gebruik worden gemaakt van een koppelmeter.
  • Bij toepassing van een roterende koppelmeter dient een keuze gemaakt te worden gemaakt tussen een starre en een zwevende opstelling. De meeste koppelopnemers zijn leverbaar met ingebouwde elektronica, zij leveren een genormeerd signaal van 0 – ±5V (±10V) of hebben een digitale RS-485-aansluiting. Er zijn ook USB uitvoeringen beschikbaar, welke inclusief software voor registratie van draaimoment en toerental worden geleverd .
  • Bij een niet-draaiende toepassing kan een statische koppelmeter worden ingezet.
  • >Bij draaiende toepassingen kan in sommige gevallen ook voor een statische koppelmeter – een soort wiel met spaken – worden gekozen.
  • Wanneer de aandrijvende motor aan een dergelijke statische koppelmeter wordt gemonteerd kan daarmee het reactiemoment worden gemeten. Met deze oplossing wordt de gemiddelde waarde van het optredende koppel gemeten. Vanwege de massatraagheid is een dergelijke koppelmeting niet geschikt voor situaties waarin dynamische metingen moeten worden uitgevoerd

Mogelijke alternatief voor koppelmeters

Koppelmeters maken het mogelijk om statische en dynamische metingen van koppel, toerental en hoekverdraaiing onder moeilijke omstandigheden uit te voeren op zowel niet-roterende als roterende componenten. Als alternatief kunt u voor een dergelijke meting, waarbij variaties in het koppel niet van belang zijn, de aandrijving gelagerd opstellen en door middel van een load cell met een reactiearm tegengehouden. Vraag ons voor de mogelijkheden.

Bel (06-46808297) of mail (info@dexman.nl) ons

Dexman zorgt voor de juiste infromatie!

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

06-46808297

info@dexman.nl

Waarderweg 54, haarlem

Neem contact op!

Beoordeling door klanten

5/5
has been added to the cart. View Cart