Top 5 industrie bedrijven in Nederland

De industrie in Nederland is een belangrijke sector van de economie en bestaat uit verschillende soorten bedrijven. Deze bedrijven produceren een breed scala aan goederen, variërend van voedsel en dranken tot chemische stoffen en machines. De industrie is verantwoordelijk voor een groot deel van de werkgelegenheid in Nederland en draagt bij aan de export van Nederlandse producten.

Royal Dutch Shell

Royal Dutch Shell, ook wel bekend als Shell, is een internationaal olie- en gasbedrijf en is een van de grootste bedrijven in Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 1907 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de olie- en gasindustrie. Shell heeft verschillende activiteiten zoals olie- en gaswinning, raffinage, productie en verkoop van chemicaliën, biobrandstoffen en elektrische laadstations. Het bedrijf heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en investeert in hernieuwbare energie, zoals windenergie en waterstof.

Philips

Philips is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op gezondheidszorg, consumentenelektronica en verlichting. Het bedrijf werd opgericht in 1891 en begon als een gloeilampenfabrikant. Philips heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een van de grootste technologiebedrijven ter wereld en heeft vestigingen in meer dan 100 landen. Het bedrijf richt zich op innovatieve oplossingen voor gezondheidszorg, zoals medische apparatuur en digitale gezondheidsoplossingen, en heeft ook een sterke focus op duurzaamheid.

ASML

ASML is een Nederlands hightechbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van lithografische systemen voor de halfgeleiderindustrie. Het bedrijf werd opgericht in 1984 en heeft zijn hoofdkantoor in Veldhoven. ASML is de grootste leverancier van lithografische systemen ter wereld en werkt samen met toonaangevende halfgeleiderfabrikanten om de nieuwste en meest geavanceerde chips te produceren. Het bedrijf heeft een sterke focus op innovatie en investeert veel in onderzoek en ontwikkeling.

Unilever

Unilever is een van de grootste producenten van consumentengoederen ter wereld en heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam. Het bedrijf werd opgericht in 1929 en heeft een breed scala aan bekende merken, waaronder Dove, Knorr, Lipton en Magnum. Unilever richt zich op duurzame productie en heeft zich ten doel gesteld om in 2030 alleen nog maar recyclebare of herbruikbare verpakkingen te gebruiken en om de uitstoot van broeikasgassen met de helft te verminderen.

DSM

DSM is een Nederlands multinational die zich richt op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige materialen, voedingsingrediënten en duurzame oplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 1902 en heeft zijn hoofdkantoor in Heerlen. DSM richt zich op innovatieve oplossingen voor onder meer voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Oplossingen voor de industrie bedrijven vindt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.