Torque meters worden ook wel koppelopnemers of koppelmeters genoemd.

Koppelmeters, koppelomvormer of torsiemeter is een apparaat voor het meten en registreren van het koppel op een roterend systeem, zoals een motor, krukas, versnellingsbak, transmissie, rotor, fietskrukas of dopmomenttester. Het statische koppel is relatief eenvoudig te meten. Dynamisch koppel daarentegen is niet eenvoudig te meten, omdat het over het algemeen een overdracht van een of ander effect (elektrisch, hydraulisch of magnetisch) van de te meten as naar een statisch systeem vereist.

Gewoonlijk gebruiken momentsensoren of koppelomvormers rekstrookjes die op een roterende as of as worden aangebracht. Bij deze methode is een middel nodig om de spanningsmeterbrug aan te drijven en een middel om het signaal van de roterende as te ontvangen. Dit kan worden bereikt met behulp van sleepringen, draadloze telemetrie of roterende transformatoren. Nieuwere typen koppelomvormers voegen conditioneringselektronica en een A/D-omvormer toe aan de roterende as. Statorelektronica leest vervolgens de digitale signalen uit en zet deze signalen om in een hoog niveau analoog uitgangssignaal, zoals +/-10VDC.

In welke situaties kunnen koppelmeters worden toegepast?

Koppelsensoren van Dexman worden gebruikt voor algemene metingen in onderzoek en ontwikkeling of in testlaboratoria. Naast generieke torsiesensoren biedt Dexman een breed scala aan klantspecifieke oplossingen voor het meten van het koppel in specifieke toepassingen.

In universiteiten en industrie, voor fundamenteel onderzoek of kwaliteitsborging: Dexman momentsensoren garanderen een nauwkeurige definitie van de vermogens- en wrijvingswaarden van aandrijvingen, transmissies en pompen. De trekkrachttechnologie (DMS) is een krachtige oplossing voor metingen aan roterende assen, maar ook voor dynamische en statische metingen op lange termijn. Maximale precisie, een zo stijf mogelijke structuur en een hoge temperatuurstabiliteit: dankzij deze troeven kan de trekkrachttechnologie de meest veeleisende taken uitvoeren. Piëzo-elektrische reactiemomentsensoren bieden overtuigende eigenschappen zoals uitzonderlijke overbelastingsbeveiliging, hoge signaalresolutie en een breed frequentiebereik. Ze zijn ideaal voor meettaken in moeilijke omstandigheden door geometrie, temperatuurbereik of dynamiek.

Dus bent u op zoek naar statische koppelmeters / koppelopnemers ? Met of zonder bevestigingsflenzen ? Wenst u een proces te beheersen waar u het koppel moet regelen om de belasting van de machine te optimaliseren ? Wilt u uw Torque meters rechtstreeks “in lijn” in uw aandrijfas integreren ? Raadpleeg ons gamma van dynamische koppelmeters. Omwille van de kwaliteitsborging moet u uw hydraulische of elektrische schroevendraaiers, uw momentsleutels controleren en kalibreren ? We kunnen u de koppelopnemer aanraden die het best aan uw toepassing beantwoordt.

Dexman zorgt voor de juiste infromatie!

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn. 

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalenkrachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact voor vragen

Telefoonnummer

023–5530315

Email

info@dexman.nl

Adres

Waarderweg 54, 2031BP Haarlem