06-46808297 info@dexman.nl Waarderweg 54, Haarlem 08:00-17:00

Wat is een loadcell?

Een loadcell (of weegcell) is een transducer die kracht omzet in een meetbare elektrische uitgang. Hoewel er veel verschillende soorten krachtsensoren zijn, zijn rekstrookjes het meest gebruikte type. 

Met uitzondering van bepaalde laboratoria waar nog steeds precisie mechanische balansen worden gebruikt, domineren de rekstrookjes de weegindustrie. Pneumatische weegcellen worden soms gebruikt op plaatsen waar intrinsieke veiligheid en hygiëne gewenst zijn, en hydraulische weegcellen worden overwogen op afgelegen locaties, omdat ze geen stroomvoorziening nodig hebben. De rekstrookjes bieden een nauwkeurigheid van 0,03% tot 0,25% volledige schaal en zijn geschikt voor bijna alle industriële toepassingen.

Bekijk hieronder de video van wat een loadcell is en hoe deze werkt. Heb je daarna nog meer vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bel (06-46808297) of mail (info@dexman.nl) ons

Industrieel meetgereedschap is anders ontwikkelt dat meetgereedschappen die bij consumenten thuis te vinden zijn. De precisie- en meettechnieken die bij ons te vinden zijn, zorgen ervoor dat u precies het resultaat krijgt waar u naar op zoek bent. Van nauwkeurig handmeetgereedschap tot aan meetgereedschappen die nodig zijn om machine te onderhouden. Als u alleen het beste resultaat wilt, kiest u ervoor om uw materialen bij Dexman aan te schaffen.

Meetgereedschap kan op verschillende manier hulp bieden voor werkgevers en zelfstandige ondernemers. Allereerst is het resultaat met kwalitatieve meetgereedschappen erg nauwkeurig. Daarnaast is de tijd dat er gemeten moet worden kort, door de precisie van het hulpmiddel. Of u nu weegapparatuurkracht opnemers of andere weeg- en testtechnieken zoekt, bij ons vindt u het meetgereedschap waardoor ieder project u eenvoudig afgaat. Wat u ook wilt wegen.

Bent u op zoek naar een uiterste precisie in uw bedrijf? Kies dan voor ons meetgereedschap en vraag snel een offerte aan. Dan weet u zeker dat u altijd zeker bent van uw zaak. Dat is pas zekerheid. Wilt u weten wat u precies bij ons kunt vinden of heeft u aanvullende vragen? Laat het ons weten. Vul het contactformulier in of bel naar +31 (0) 6 4680 8297.

Dexman Nederland

Dexman.nl  is een leverancier met een ruim assortiment weeg, kracht, koppel en electronica componenten. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies. Wilt u meer informatie omtrent load cells, krachtsensoren, koppelmeters of weegelektronica? Bekijk dan onze productpagina’s. Daar vindt u specifieke informatie per product. Wij leveren onder andere producten van Dini Argeo, Scaime, Lorenz en NCTE transducers, Gicam en Metior. Deze producten zijn eenvoudig en simpel via de webshop of per telefoon te bestellen. Vraag vandaag nog een offerte aan.

06-46808297

info@dexman.nl

Waarderweg 54, haarlem

Neem contact op!

has been added to the cart. View Cart