Wat is een loadcell?

Een loadcell (of weegcell) is een transducer die kracht omzet in een meetbare elektrische uitgang. Hoewel er veel verschillende soorten krachtsensoren zijn, zijn rekstrookjes het meest gebruikte type. 

Met uitzondering van bepaalde laboratoria waar nog steeds precisie mechanische balansen worden gebruikt, domineren de rekstrookjes de weegindustrie. Pneumatische weegcellen worden soms gebruikt op plaatsen waar intrinsieke veiligheid en hygiëne gewenst zijn, en hydraulische weegcellen worden overwogen op afgelegen locaties, omdat ze geen stroomvoorziening nodig hebben. De rekstrookjes bieden een nauwkeurigheid van 0,03% tot 0,25% volledige schaal en zijn geschikt voor bijna alle industriële toepassingen.

Bekijk hieronder de video van wat een loadcell is en hoe deze werkt. Heb je daarna nog meer vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bel (023-5530315) of mail (info@dexman.nl) ons

Dexman zorgt voor de juiste infromatie!

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact voor vragen

Telefoonnummer

023–5530315

Email

info@dexman.nl

Adres

Waarderweg 54, 2031BP Haarlem