06-46808297 info@dexman.nl Waarderweg 54, Haarlem 08:00-17:00

Meetgereedschap koopt u natuurlijk bij Dexman

Met nauwkeurig meetgereedschap, bent u altijd zeker van uw zaak. Dexman gelooft daar zo sterk in, dat er alleen de meetgereedschappen van de beste kwaliteit verkocht worden. Van traditioneel handgereedschap tot weegapparatuur en krachtmeters. Of het nu een aantal kilo’s, meters of een aantal bar wilt achterhalen, met het meetgereedschap van Dexman weet u zeker wat u meet.

Assortiment Dexman

Een loadcell, ook wel weegcel genaamd, is een sensor (een transducer) die gebruikt wordt om een kracht (meestal een gewicht) om te zetten in een elektrisch signaal. De vervormingssensor in een loadcell kan bestaan uit vier rekstroken, geplaatst in een brug van Wheatstone. Het uitgangssignaal van de rekstrookjes is in de orde van enkele millivolt en moet versterkt worden door een meetversterker voordat het gebruikt kan worden. Het uitgangssignaal van de meetversterker, doorgaans een gestandariseerd analoog 4-20 mA signaal, kan verder worden verwerkt.

Meerassige krachtopnemer K3D60a

Krachtsensoren

Krachtsensoren zetten een kracht om in een variabele weerstand en via een instrumentatie versterker naar een bruikbaar signaal. De werking is gebaseerd op het meten van miniatuurbewegingen van het metaal door bevestigde rekstroken. Krachtsensoren zijn er in verschillende soorten en maten. Welke het best bij u past is afhankelijk van uw meettoepassing en het bereik van de diverse krachtsensoren. Het meetbereik van onze load cellen ligt tussen de 5 Newton en 10 Mega Newton. Als specialist op het gebied van custom made sensoren kunnen wij u naast de standaard sensoren een oplossing op maat bieden

Wat is een load cell?

Een load cell is een krachtopnemer /elektronische sensor die er voor zorgt dat een (trek)kracht of druk die er op wordt uitgeoefend (b.v. het gewicht van een voorwerp) wordt omgezet in een elektronisch signaal. Hierdoor kan een weegschaal het gewicht van het voorwerp in het display aangeven. De load cell is een belangrijk onderdeel van o.a. de moderne industriële weegschaal.

Er zijn diverse soorten load cells (of loadcellen), zoals single point load cells, shear beam en bending beam load cells, compressie load cells, s-type load cells, tension load cells en ze hebben elk een specifieke toepassing. Kleine weegschalen hebben een centraal geplaatste load cell; grote weegschalen hebben 4 of meer load cells.

Andere benamingen voor load cells zijn o.a. krachtopnemer, weegelement, weegsensor, weegcel, krachtmeter, drukdoos.

SBZ shear beam loadcellen
Meetversterker ba661

Kenmerken versterker BA661

De nauwkeurige meetversterker BA661 met analoge uitgang van de bekende Duitse fabrikant AST (Angewandte System-Technik) GmbH is uitgevoerd met een USB poort, waarmee een snelle programmering via laptop mogelijk is. Deze universele meetversterker heeft een groot ingangsbereik van 0,1mV/V tot 7,0 mV/V. Rekstrookopnemers kunnen in 4- of 6-draadstechniek worden aangesloten. Door USB aansluiting en meegeleverde PC software biedt de BA661 enkele belangrijke voordelen:
– Snelle afregeling resp. programmering
– Linearisering via max. 6 kalibratiepunten

Met zijn interne conversiesnelheid van 3200Hz en instelbaar uitgangsfilter van 0,8Hz tot 2000Hz is hij zeer geschikt voor zowel statische als dynamische metingen. Het ruisarme uitgangssignaal kan naar keuze worden ingesteld op 0…±5V; 0…±10V; 0(4)…20mA of 0…24mA. Verder is er een triggeringang voor automatische nulafregeling voorzien.

Bel (06-46808297) of mail (info@dexman.nl) ons

Industrieel meetgereedschap is anders ontwikkelt dat meetgereedschappen die bij consumenten thuis te vinden zijn. De precisie- en meettechnieken die bij ons te vinden zijn, zorgen ervoor dat u precies het resultaat krijgt waar u naar op zoek bent. Van nauwkeurig handmeetgereedschap tot aan meetgereedschappen die nodig zijn om machine te onderhouden. Als u alleen het beste resultaat wilt, kiest u ervoor om uw materialen bij Dexman aan te schaffen.

Meetgereedschap kan op verschillende manier hulp bieden voor werkgevers en zelfstandige ondernemers. Allereerst is het resultaat met kwalitatieve meetgereedschappen erg nauwkeurig. Daarnaast is de tijd dat er gemeten moet worden kort, door de precisie van het hulpmiddel. Of u nu weegapparatuurkracht opnemers of andere weeg- en testtechnieken zoekt, bij ons vindt u het meetgereedschap waardoor ieder project u eenvoudig afgaat. Wat u ook wilt wegen.

Bent u op zoek naar een uiterste precisie in uw bedrijf? Kies dan voor ons meetgereedschap en vraag snel een offerte aan. Dan weet u zeker dat u altijd zeker bent van uw zaak. Dat is pas zekerheid. Wilt u weten wat u precies bij ons kunt vinden of heeft u aanvullende vragen? Laat het ons weten. Vul het contactformulier in of bel naar +31 (0) 6 4680 8297.

Meetgereedschap nodig? Dexman Nederland

Dexman.nl  is een leverancier met een ruim assortiment weeg, kracht, koppel en electronica componenten. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies. Wilt u meer informatie omtrent load cells, krachtsensoren, koppelmeters of weegelektronica? Bekijk dan onze productpagina’s. Daar vindt u specifieke informatie per product. Wij leveren onder andere producten van Dini Argeo, Scaime, Lorenz en NCTE transducers, Gicam en Metior. Deze producten zijn eenvoudig en simpel via de webshop of per telefoon te bestellen. Vraag vandaag nog een offerte aan.

06-46808297

info@dexman.nl

Waarderweg 54, haarlem

Neem contact op!

has been added to the cart. View Cart