Meetgereedschap koopt u natuurlijk bij Dexman

Met nauwkeurig meetgereedschap, bent u altijd zeker van uw zaak. Dexman gelooft daar zo sterk in, dat er alleen de meetgereedschappen van de beste kwaliteit verkocht worden. Van traditioneel handgereedschap tot weegapparatuur en krachtmeters. Of het nu een aantal kilo’s, meters of een aantal bar wilt achterhalen, met het meetgereedschap van Dexman weet u zeker wat u meet.

Assortiment Dexman

Een loadcell, ook wel weegcel genaamd, is een sensor (een transducer) die gebruikt wordt om een kracht (meestal een gewicht) om te zetten in een elektrisch signaal. De vervormingssensor in een loadcell kan bestaan uit vier rekstroken, geplaatst in een brug van Wheatstone. Het uitgangssignaal van de rekstrookjes is in de orde van enkele millivolt en moet versterkt worden door een meetversterker voordat het gebruikt kan worden. Het uitgangssignaal van de meetversterker, doorgaans een gestandariseerd analoog 4-20 mA signaal, kan verder worden verwerkt.

Krachtsensoren

Krachtsensoren zetten een kracht om in een variabele weerstand en via een instrumentatie versterker naar een bruikbaar signaal. De werking is gebaseerd op het meten van miniatuurbewegingen van het metaal door bevestigde rekstroken. Krachtsensoren zijn er in verschillende soorten en maten. Welke het best bij u past is afhankelijk van uw meettoepassing en het bereik van de diverse krachtsensoren. Het meetbereik van onze load cellen ligt tussen de 5 Newton en 10 Mega Newton. Als specialist op het gebied van custom made sensoren kunnen wij u naast de standaard sensoren een oplossing op maat bieden

Wat is een load cell?

Een load cell is een krachtopnemer /elektronische sensor die er voor zorgt dat een (trek)kracht of druk die er op wordt uitgeoefend (b.v. het gewicht van een voorwerp) wordt omgezet in een elektronisch signaal. Hierdoor kan een weegschaal het gewicht van het voorwerp in het display aangeven. De load cell is een belangrijk onderdeel van o.a. de moderne industriële weegschaal.

Er zijn diverse soorten load cells (of loadcellen), zoals single point load cells, shear beam en bending beam load cells, compressie load cells, s-type load cells, tension load cells en ze hebben elk een specifieke toepassing. Kleine weegschalen hebben een centraal geplaatste load cell; grote weegschalen hebben 4 of meer load cells.

Andere benamingen voor load cells zijn o.a. krachtopnemer, weegelement, weegsensor, weegcel, krachtmeter, drukdoos.

weegcellen home
meetversterker

Kenmerken versterker BA661

De nauwkeurige meetversterker BA661 met analoge uitgang van de bekende Duitse fabrikant AST (Angewandte System-Technik) GmbH is uitgevoerd met een USB poort, waarmee een snelle programmering via laptop mogelijk is. Deze universele meetversterker heeft een groot ingangsbereik van 0,1mV/V tot 7,0 mV/V. Rekstrookopnemers kunnen in 4- of 6-draadstechniek worden aangesloten. Door USB aansluiting en meegeleverde PC software biedt de BA661 enkele belangrijke voordelen:
– Snelle afregeling resp. programmering
– Linearisering via max. 6 kalibratiepunten

Met zijn interne conversiesnelheid van 3200Hz en instelbaar uitgangsfilter van 0,8Hz tot 2000Hz is hij zeer geschikt voor zowel statische als dynamische metingen. Het ruisarme uitgangssignaal kan naar keuze worden ingesteld op 0…±5V; 0…±10V; 0(4)…20mA of 0…24mA. Verder is er een triggeringang voor automatische nulafregeling voorzien.

Bel (06-46808297) of mail (info@dexman.nl) ons

Dexman zorgt voor de juiste infromatie!

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact voor vragen

Telefoonnummer

023–5530315

Email

info@dexman.nl

Adres

Waarderweg 54, 2031BP Haarlem