Dexman krijgt regelmatig de vraag: Hoe kan ik onze silo/tank wegend maken met een load cell?

Allereerst kijken we in zo’n geval naar de specifieke situatie bij de klant.
Hierbij woorden de volgende vragen gesteld aan de klant:

 • Staat de silo binnen of buiten?
 • Wat is de inhoud?
 • Wat is de maximale capaciteit?
 • Welke nauwkeurigheid wordt gewenst?
 • Zitten er aan- en afvoerslangen aan de silo?
 • Wil de klant een standaard indicator of bijvoorbeeld een doseersysteem?
 • Moet er gebruik gemaakt worden van staal of rvs?

  Als de klant deze vragen heeft beantwoord kan Dexman pas echt beginnen met een advies op maat. 

  Wij adviseren op een aantal belangrijke punten die doorslaggevend zijn bij aanschaf, onderhoud of keuring van een tank- of siloweegsysteem. Een weegsysteem bestaat uit één of meer krachtopnemers (load cells) die verbonden zijn met een uitleesinstrument of PLC.

Kit WBKPT voor weegbruggen
Afhankelijk van de behoeften van het laboratorium of de bedrijfsomgeving wordt de voorkeur gegeven aan verschillende soorten weegcellen.  Wanneer u kracht moet omzetten in een meetbare elektrische output, is de loadcel of transducer de beste toepassing. De rekstrookjes zijn nauwkeurig met een nauwkeurigheid van 0,03 tot 0,25%. Deze weegcellen worden gebruikt voor experimentele spanningsanalyse en elektrische meting van de weerstand tegen vervorming, en worden in de meeste industriële toepassingen gebruikt.  Wanneer nauwkeurige mechanische balansen vereist zijn en waar intrinsieke veiligheid en optimale hygiëne essentieel zijn, passen pneumatische weegcellen beter bij elkaar. In gevallen waarin de operatie op een afgelegen locatie plaatsvindt, is het meest geschikte type weegstaaf nog steeds de hydraulische weegstaaf omdat er geen stroomvoorziening nodig is.
Load cell werken door een gewicht in een signaal om te zetten dat vervolgens door een computer op een andere locatie, de terminal, wordt ontvangen. Loadceltechnologie wordt eenvoudig voor allerlei instrumenten, machines, voertuigen en andere apparaten gebruikt. Bending-beam load cells gemaakt van een aluminiumlegering hebben een capaciteit van 1 tot 500 kg. Gebruikt voor OEM-krachtmetingen en weegtoepassingen, zijn de industriële voordelen onder meer de kostenefficiëntie.
SBX-1KL SERIES SHEAR BEAM LOAD CELLS, from 500kg to 2500kg
DRUKKRACHTOPNEMER TYPE KM115
Miniatuur load cell zijn ontworpen om te presteren in hoge capaciteitsbelastingen met een minimum aan beschikbare ruimte. Zware weegcellen met een diameter van 50,8 mm (2″) hebben een laag profiel, de kleine afmetingen zijn geschikt voor testbanken, industriële weegtoepassingen en prototypestructuren. Er zijn miniatuur weegcellen in metrische configuraties, variërend van 0 tot 100 en 0 tot 50.000 Newton.  De robuuste en nauwkeurige load cell van Dexman voldoen overal ter wereld aan de vereiste goedkeuringen en normen. Ze omvatten enkele beam loadcellen waarmee uw structuur tot een weegsysteem wordt omgebouwd. Meerdere beam loadcellen worden gebruikt voor vloerweegschalen, bandwegers, weegsystemen, palletweegschalen, controlewegers en transportbandweegsystemen.

Bel (023-5530315) of mail (info@dexman.nl) ons

Dexman zorgt voor de juiste infromatie!

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact voor vragen

Telefoonnummer

023–5530315

Email

info@dexman.nl

Adres

Waarderweg 54, 2031BP Haarlem