Multi-Axis Sensor voor meten van kracht en koppel met 1 loadcel

De multi-axis sensor K6D en F6D zijn geschikt voor het meten van krachten (N) en koppel (Nm) in de 3 richtingen van het coördinatensysteem. Ze bestaan uit in totaal 6 rekstrookjes met volledige bruggen. De 6 meetsignalen worden geleverd via een 24-pins connector voor verdere verwerking met een meetversterker.

Hoe werkt een Multi-Axis Sensor?

Als het bijvoorbeeld nodig is om krachten of koppels langs meerdere vectorassen in de robotica te meten, wordt het gebruik van “multi-axis sensor” aanbevolen: De Meerassige sensoren besparen eenvoudigweg veel ruimte en installatiewerk in vergelijking met het installeren van meerdere eenassige sensoren. Het is vooral belangrijk om rekening te houden met “overspraak” bij het selecteren van de juiste meerassige sensor.

Een multi-axis sensor (ook wel meerassige sensor of meercomponententransducer genoemd) meet krachten/koppels, die in meer dan één ruimtelijke richting optreden, zoals bij metingen in x- en y-richting. Sommige meercomponententransducers kunnen niet alleen krachten in de overeenkomstige axiale richting (2K/3K) meten, maar ook koppels die op de as werken. Als de koppels samen met de krachten worden bepaald, kan een meerassige sensor dus tot zes componenten (3xF, 3xM) meten.

Mogelijkheden van multi-asis sensor

Een multi-axis sensor kan een in wezen driedimensionale meting van fysische grootheden uitvoeren. Dit maakt meerassige sensoren bij uitstek geschikt voor toepassingen waarbij een meerassige belasting wordt bepaald die wordt beschreven in de vorm van x-, y- en z-vectoren. Typische toepassingsgebieden zijn te vinden in robotica en machinebewaking (bijvoorbeeld in vliegtuig- en tunnelboormachines) voor het bewaken van de limietbelasting en in diverse testbanken (zoals bandentest- of balanceermachines) voor het verkrijgen van testmonstergegevens, maar ook in structurele tests van offshore toepassingen.

6-assige kracht - koppelsensor
Meetversterker

Het minimaliseren van overspraak van multi-axis sensor

Overspraak is een probleem dat zich typisch voordoet bij meettaken waarbij sprake is van meerdere belastingen. Als een belasting slechts in één richting wordt toegepast, gebaseerd op het fysieke resultaat van het Poisson-effect, is er ook een minimaal uitgangssignaal in de andere assen vanwege de dwarsgevoeligheid van de sensor. In deze situatie zijn er echter technische mogelijkheden om deze zijdelingse vervormingseffecten (overspraak) tot een minimum te beperken. 

Bel (023-5530315) of mail (info@dexman.nl) ons

Dexman zorgt voor de juiste infromatie!

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact voor vragen

Telefoonnummer

023–5530315

Email

info@dexman.nl

Adres

Waarderweg 54, 2031BP Haarlem