06-46808297 info@dexman.nl Waarderweg 54, Haarlem 08:00-17:00

Alles over weight sensors vindt u bij Dexman in Haarlem

Weight sensors helpen ons om een fysische parameter te meten (zoals temperatuur, druk, kracht, versnelling etc.).  Weight sensors of ook wel weegcellen of loadcellen genoemd komen in veel vormen en maten voor.  Hier laten we u een aantal veel voorkomende types zien:

Weight sensors types
Weight sensors

Loadcellen komen in verschillende uiteenlopende toepassing voor. Een weight sensors  is een transducer die een belasting of kracht in een elektronisch signaal omzet. Dit elektronisch signaal kan een spanningsverandering, stroomverandering of frequentieverandering zijn afhankelijk van het type laadcel en schakelingen dat gebruikt worden.

Resistive weight sensors

Weight sensors werken volgens het principe van piëzo-weerstand. Wanneer een belasting / kracht / spanning op de sensor, verandert de weerstand. Deze verandering van de weerstand leidt tot een verandering in uitgangsspanning wanneer een ingangsspanning.

Hoe werkt een Weight sensors?

Een Weight sensors wordt gemaakt door een elastisch deel (met zeer hoge herhaalbaarheid doorbuiging patroon) waaraan een aantal rekstrookjes zijn bevestigd.
Er zijn in totaal vier rekstrookjes die gebonden zijn aan de boven- en onderoppervlakken van de Weight sensors. Wanneer de belasting wordt uitgeoefend op de weegcel worden er twee rekstrookjes samengedrukt, terwijl de andere twee uitelkaar gaan. Dit zorgt voor de weerstand verandering.

weight sensors rekstroken

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte ontvangen, neem dan contact met ons op.

has been added to the cart. View Cart