Alles over weight sensors vindt u bij Dexman in Haarlem

Weight sensors helpen ons om een fysische parameter te meten (zoals temperatuur, druk, kracht, versnelling etc.).  Weight sensors of ook wel weegcellen of loadcellen genoemd komen in veel vormen en maten voor.  Hier laten we u een aantal veel voorkomende types zien:

Weight sensors types
Weight sensors

Loadcellen komen in verschillende uiteenlopende toepassing voor. Een weight sensors  is een transducer die een belasting of kracht in een elektronisch signaal omzet. Dit elektronisch signaal kan een spanningsverandering, stroomverandering of frequentieverandering zijn afhankelijk van het type laadcel en schakelingen dat gebruikt worden.

Resistive weight sensors

Weight sensors werken volgens het principe van piëzo-weerstand. Wanneer een belasting / kracht / spanning op de sensor, verandert de weerstand. Deze verandering van de weerstand leidt tot een verandering in uitgangsspanning wanneer een ingangsspanning.

Hoe werkt een Weight sensors?

Een Weight sensors wordt gemaakt door een elastisch deel (met zeer hoge herhaalbaarheid doorbuiging patroon) waaraan een aantal rekstrookjes zijn bevestigd.
Er zijn in totaal vier rekstrookjes die gebonden zijn aan de boven- en onderoppervlakken van de Weight sensors. Wanneer de belasting wordt uitgeoefend op de weegcel worden er twee rekstrookjes samengedrukt, terwijl de andere twee uitelkaar gaan. Dit zorgt voor de weerstand verandering.

weight sensors rekstroken

Weight sensors koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte ontvangen, neem dan contact met ons op.