Weight sensors

Alles over weight sensors vindt u bij Dexman in Haarlem

Sensoren helpen ons om een fysische parameter te meten (zoals temperatuur, druk, kracht, versnelling etc.).  Weight sensors of ook wel weegcellen of loadcellen genoemd komen in veel vormen en maten voor.  Hier laten we u een aantal veel voorkomende types zien:

Weight sensors types

Loadcellen komen in verschillende uiteenlopende toepassing voor. Een weight sensors  is een transducer die een belasting of kracht in een elektronisch signaal omzet. Dit elektronisch signaal kan een spanningsverandering, stroomverandering of frequentieverandering zijn afhankelijk van het type laadcel en schakelingen dat gebruikt worden.

Resistive weight sensors

Resistive loadcellen werken volgens het principe van piëzo-weerstand. Wanneer een belasting / kracht / spanning op de sensor, verandert de weerstand. Deze verandering van de weerstand leidt tot een verandering in uitgangsspanning wanneer een ingangsspanning.

Hoe werkt een resistieve weegcel?

Een weegcel wordt gemaakt door een elastisch deel (met zeer hoge herhaalbaarheid doorbuiging patroon) waaraan een aantal rekstrookjes zijn bevestigd.
Er zijn in totaal vier rekstrookjes die gebonden zijn aan de boven- en onderoppervlakken van de weegcel. Wanneer de belasting wordt uitgeoefend op de weegcel worden er twee rekstrookjes samengedrukt, terwijl de andere twee uitelkaar gaan. Dit zorgt voor de weerstand verandering.

weight sensors rekstroken

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte ontvangen, neem dan contact met ons op.