• Kraanweegschalen

  Kraanweegschalen (5)

  Kraanweegschalen in verschillende uitvoeringen. Een kraanweegschaal, ook wel een kraanunster genoemd, wordt gebruikt om hangende goederen te wegen. Het zijn weegschalen die vaak zeer zware producten kunnen wegen. Bij DEXMAN verkopen we kraanweegschalen die tot wel 5o ton kunnen wegen. Het voordeel van een dergelijke weegschaal is het feit dat ze erg sterk zijn en zodoende niet snel kapot zullen gaan. Bij ons vindt u kraanunsters tegen zeer scherpe prijzen, net als alle producten die u bij DEXMAN aan kunt schaffen. Dit zijn weegschalen die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden, aangezien we meerdere modellen verkopen die geheel waterdicht zijn. U kunt deze weegschalen dan ook inzetten bij elke mogelijke situatie. Kraanweegschaal Een eenvoudig te hanteren en duurzame kraanweegschaal koopt u bij DEXMAN. Als expert in keuringen en verkoop van hijsgereedschappen zijn wij bij elke klus uw betrouwbare partner.
 • Meetversterker voor krachtsensoren

  Meetversterker voor krachtsensoren (9)

  We ontwikkelen en produceren meetversterkers voor het weergeven en opnemen van meetgegevens. De meetversterker is geschikt voor het aansluiten van krachtsensoren, koppelsensoren, versnellingssensoren en verplaatsingssensoren, evenals voor alle actieve sensoren met spanningsuitgang of stroomuitgang. Naast versterkers met analoge uitgang produceren we meetversterkers en datalogger met interfaces en met radio-uitzending. Transmitters voor DIN rail montage of in behuizing, draagbare uitlezing, etc. Met piekwaardemeting en/of instelbare schakelpunten met seriële uitgang en/of diverse analoge uitgangen.
 • Meetversterkers en indicatoren

  Meetversterkers en indicatoren (14)

  Als fabrikant van weegcellen en krachtopnemers leveren we u volledige meetsystemen, waarbij we onze productie en de elektronica van uw keuze combineren. Buiten analoge en digitale meetversterkers, ingebouwd in onze opnemers of gemonteerd op de kabels, bieden we u ook een uitgebreid assortiment van elektronische apparatuur aan in functie van uw vereisten : displays, indicatoren, conditioners, analoge of digitale meetversterkers, ... Voor elk type toepassing vindt u in ons gamma de gepaste elektronica. We beheersen de meetsystemen in hun totaliteit door u onze diensten voor de voorafgaande ijking, ondersteuning op afstand en uitstekende dienst na verkoop voor deze elektronische apparatuur aan te bieden. Bekijk hieronder ons portfolio van meetversterkers en indicatoren. Heeft u een vraag dan kan u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
 • Palletweegschaal

  Palletweegschaal (5)

 • Torque meters

  Torque meters (9)

  Statische of dynamische torque meters

  Bent u op zoek naar statische of dynamische torque meters ? Met of zonder bevestigingsflenzen ? Wenst u een proces te beheersen waar u het koppel moet regelen om de belasting van de machine te optimaliseren ? Wilt u uw koppelmeters rechtstreeks "in lijn" in uw aandrijfas integreren ? Raadpleeg ons gamma van statische of dynamische torque of ook wel koppelmeters genoemd. Omwille van de kwaliteitsborging moet u uw hydraulische of elektrische schroevendraaiers, uw momentsleutels controleren en kalibreren ? We kunnen u de Torque meters aanraden die het best aan uw toepassing beantwoordt. Dexman.nl  is een leverancier met een ruim assortiment weegcellen, force sensers, torque meteres en electronica componenten. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.Wilt u meer informatie omtrent weegcellen, force sensors, torque meters of measuring instruments? Neem dan contact met ons op.
 • Weegplatform

  Weegplatform (5)

 • Krachtsensoren

  Krachtsensoren (22)

  krachtsensoren om de grootheid kracht te meten force sensors worden in de volksmond ook wel krachtsensoren genoemd. Met krachtsensoren kunnen de fysische grootheid kracht worden omgezet in een elektrisch, digitaal of analoog signaal. Het aanbod aan krachtsensors is zo uitgebreid dat we voor vrijwel alle aanvragen een oplossing kunnen bieden. Als we uw aanvraag eenmaal hebben aangenomen, kunt u ervan uitgaan dat we de gewenste sensoren snel zullen leveren. In veel gevallen zijn de Force sensors leverbaar met ingebouwde versterker voor een genormeerd uitgangssignaal van 0 – 10 V of 0(4) – 20 mA. Voor het aflezen en/of verwerken van de krachtsignalen kunnen (draagbare) uitlezingen en meetversterkers, alsmede registratie software worden geleverd. Door middel van krachtsensors kunnen krachten gesignaleerd en gemeten worden. Krachtsensoren kunnen worden gebruikt voor het handmatig meten van krachten, maar meestal worden Force sensors gemonteerd op een bepaald object om op deze manier de krachten die vrijkomen te meten. Krachtsensoren komen we in veel industrieën tegen, zoals in de scheepsbouw of on-offshore. Via deze website maakt u nader kennis met Dexman. Hier vindt u een overzicht van de producten die wij voor u geselecteerd hebben. Natuurlijk denken wij graag met u mee. Stel uw vragen daarom aan één van onze medewerkers.
 • Weegcellen

  Weegcellen (38)

  Weegcellen of ook wel loadcell genoemd meten de kracht of gewicht.

  Weegcellen worden in de volksmond ook wel loadcell genoemd. Deze zijn ontworpen om kracht of gewicht te voelen onder een breed scala van ongunstige omstandigheden. Ze zijn niet alleen de meest essentiële deel van een elektronisch weegsysteem, maar ook de meest kwetsbare. Om zo effectief mogelijk de weegcel te krijgen, moet de gebruiker een grondig inzicht in de technologie, constructie en werking van dit unieke apparaat. Bovendien is het noodzakelijk dat de gebruiker de juiste weegcellen voor toepassing selecteert en de nodige zorg voor de loadcell tijdens de levensduur. Weegcellen worden toegepast in bijvoorbeeld weegschalen.

  Hoe werken deze weegcellen?

  Weegcelllen zijn een elektronische sensors (een transducer) die gebruikt wordt om een gewicht om te zetten in een elektrisch signaal. De omzetting is indirect en gebeurt in twee fasen. Door een mechanische constructie wordt een metalen element een klein beetje vervormd (wet van Hooke). Dit element moet iets zwakker zijn dan de constructie waarin het is opgenomen. De vervorming (rek) van het element wordt gemeten met een vervormingssensor, die deze rek in een elektrisch signaal omzet.

  Brug van Wheatstone

  De vervormingssensor in een weegcel kan bestaan uit vier rekstrookjes, geplaatst in een brug van Wheatstone. Daarbij zijn twee van de rekstrookjes aan de rekkende zijde geplaatst en de twee andere aan de andere zijde, die gestuikt (samengedukt) wordt. Door aan elke zijde één rekstrookje in de rek- respectievelijk stuikrichting te plaatsen, en het andere loodrecht daarop, kunnen temperatuurinvloeden worden gecompenseerd. Immers de rekstrookjes die loodrecht op de rekrichting staan, worden niet gerekt door de doorbuiging van het element, maar wel door eventuele thermische uitzetting. Deze laatste is isotroop (richtingsonafhankelijk), zodat een hierdoor ontstane rek vanzelf wordt gecompenseerd. Deze opstelling in de brug van Wheatstone levert een optimale gevoeligheid. Daarnaast zijn er ook weegcellen met één of twee rekstrookjes.

  Uitgangssignaal

  Het uitgangssignaal van de rekstrookjes is in de orde van enkele millivolt en moet versterkt worden door een meetversterker voordat het gebruikt kan worden. Het uitgangssignaal van de meetversterker, doorgaans een gestandariseerd analoog 4-20 mA signaal, of 0-10V dat verder worden verwerkt. Voor een weging kan het, zo nodig via een lineariseringsalgoritme, in een uitleesbare krachtwaarde worden omgezet. In regelsystemen kan het in de regelkring worden toegepast.