06-46808297 info@dexman.nl Waarderweg 54, Haarlem 08:00-17:00

Een koppelopnemer wordt tussen aandrijving en aangedreven constructie geplaast

Een koppelopnemer is bedoeld om tussen aandrijving en aangedreven constructie te worden geplaatst en zo het optredende draaimoment te meten. Dexman levert de koppelopnemer, ook wel koppelmeters of draaimoment meetassen genoemd, met verschillende nauwkeurigheidsklassen.

Koppelopnemer

In welke situaties kan een koppelopnemer worden toegepast?

  • Bij het testen van aandrijvingen, motoren en pompen, voor o.a. rendementsbepaling en levensduurtesten kan gebruik worden gemaakt van een koppelmeter.
  • Bij toepassing van een roterende koppelmeter dient een keuze gemaakt te worden gemaakt tussen een starre en een zwevende opstelling. De meeste koppelopnemers zijn leverbaar met ingebouwde elektronica, zij leveren een genormeerd signaal van 0 – ±5V (±10V). Er zijn ook USB uitvoeringen beschikbaar, welke inclusief software voor registratie van draaimoment en toerental worden geleverd .
  • Bij een niet-draaiende toepassing kan een statische koppelmeter worden ingezet.
  • Bij draaiende toepassingen kan in sommige gevallen ook voor een statische koppelmeter – een soort wiel met spaken – worden gekozen.
  • Wanneer de aandrijvende motor aan een dergelijke statische koppelmeter wordt gemonteerd kan daarmee het reactiemoment worden gemeten. Met deze oplossing wordt de gemiddelde waarde van het optredende koppel gemeten. Vanwege de massatraagheid is een dergelijke koppelmeting niet geschikt voor situaties waarin dynamische metingen moeten worden uitgevoerd.

Mogelijke alternatief voor koppelopnemer

Als alternatief voor een koppelopnemer kunt u voor een dergelijke meting, waarbij variaties in het koppel niet van belang zijn, de aandrijving gelagerd opstellen en door middel van een load cell met een reactiearm tegengehouden.

Bel (06-46808297) of mail (info@dexman.nl) ons

Dexman zorgt voor de juiste infromatie!

Hoge kwaliteit weegapparatuur van Dexman zorgt voor impact. Dexman is een leverancier met een ruim assortiment weegcellen/ loadcellen, krachtsensoren / krachtopnemers, koppelopnemers / koppelsensoren, weegversterker / meetversterkers en electronica componenten. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies. Wilt u meer informatie omtrent load cells, krachtsensoren, koppelmeters of weegelektronica? Bekijk dan onze productpagina’s. Daar vindt u specifieke informatie per product. Wij leveren onder andere producten van Dini Argeo, Scaime, Lorenz en NCTE transducers, Gicam en Metior. Deze producten zijn eenvoudig en simpel via de webshop of per telefoon te bestellen. Vraag vandaag nog een offerte aan.

telefoon

06-46808297

email

info@dexman.nl

adres

Waarderweg 54, haarlem

Neem contact op!

has been added to the cart. View Cart