Weegcellen worden ook vaak loadcellen genoemd

Dexman beschikt over een zeer ruim assortiment aan weegcellen. Voor vrijwel elke industriële toepassing hebben we wel een geschikte loadcel. De weegcellen die wij verkopen zijn van het gerenommeerde merk Gicam, dat staat voor een hoge kwaliteit en een betaalbare prijs. Gicam wordt gezien als één van de meest betrouwbare loadcel leveranciers van Europa. In samenwerking met Gicam kunnen we u daarom ook – wanneer nodig – bijzonder goede technische ondersteuning betreffende inbouw en toepassing van de load cellen bieden evenals een snelle en professionele service. Mocht er binnen het Gicam programma geen geschikte loadcellen voor uw toepassing bevinden dan kunnen wij nog altijd uitwijken naar enkele andere leveranciers.

Welke typen weegcellen zijn er?

Vóórdat u een weegcel gaat kopen, moet u goed weten waarvoor u deze wilt gebruiken. Er zijn drie typen weegcellen te onderscheiden, te weten:

Single Point weegcells:
hiermee kan een platform of weegschaal worden gemaakt.
Weegcells voor drukkracht:
hiermee kunnen silo’s of tanks gewogen worden en grotere plateaus en weegschalen gemaakt worden.
Weegcells voor trekkracht:
hieraan kunnen bijvoorbeeld tanks opgehangen worden.

Weight sensors types

De uitgang van een weegcell!

Het uitgangssignaal van de rekstrookjes is in de orde van enkele millivolt en moet versterkt worden door een meetversterker voordat het gebruikt kan worden. Over het algemeen zijn de weegcells 2mV/V. Dat betekend als de loadell gevoed wordt met 10V en de weegcell vol belast wordt er een signaal van 20mV uit komt. Dit uitgangssignaal kan door middel van een meetversterker versterkt worden.  Doorgaans geven deze een gestandariseerd analoog van 4-20 mA of 0-10V.

Weegcellen kopen doet u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Meer informatie?

Weet u niet exact welke weegcells geschikt zijn voor uw toepassing en heeft u nog vragen? Onze experts staan voor u klaar om u verder te helpen, dus neem dan gerust contact op via info@dexman.nl of vul het formulier in.