06-46808297 info@dexman.nl Waarderweg 54, Haarlem 08:00-17:00

Weegcellen worden ook vaak loadcellen genoemd

Dexman beschikt over een zeer ruim assortiment aan weegcellen. Voor vrijwel elke industriële toepassing hebben we wel een geschikte loadcel. De weegcellen die wij verkopen zijn van het gerenommeerde merk Gicam, dat staat voor een hoge kwaliteit en een betaalbare prijs. Gicam wordt gezien als één van de meest betrouwbare loadcel leveranciers van Europa. In samenwerking met Gicam kunnen we u daarom ook – wanneer nodig – bijzonder goede technische ondersteuning betreffende inbouw en toepassing van de load cellen bieden evenals een snelle en professionele service. Mocht er binnen het Gicam programma geen geschikte loadcellen voor uw toepassing bevinden dan kunnen wij nog altijd uitwijken naar enkele andere leveranciers.

Welke typen weegcellen zijn er?

Vóórdat u een weegcel gaat kopen, moet u goed weten waarvoor u deze wilt gebruiken. Er zijn drie typen weegcellen te onderscheiden, te weten:

Single Point weegcells:
hiermee kan een platform of weegschaal worden gemaakt.
Weegcells voor drukkracht:
hiermee kunnen silo’s of tanks gewogen worden en grotere plateaus en weegschalen gemaakt worden.
Weegcells voor trekkracht:
hieraan kunnen bijvoorbeeld tanks opgehangen worden.

Weight sensors types

De uitgang van een weegcell!

Het uitgangssignaal van de rekstrookjes is in de orde van enkele millivolt en moet versterkt worden door een meetversterker voordat het gebruikt kan worden. Over het algemeen zijn de weegcells 2mV/V. Dat betekend als de loadell gevoed wordt met 10V en de weegcell vol belast wordt er een signaal van 20mV uit komt. Dit uitgangssignaal kan door middel van een meetversterker versterkt worden.  Doorgaans geven deze een gestandariseerd analoog van 4-20 mA of 0-10V.

Op maat gemaakte weegcellen?

Blijkt een standaard weegcell niet bruikbaar te zijn voor uw toepassing en bent u dus op zoek naar een weegcell met afwijkende afmetingen, dan kunt u nog steeds bij ons terecht. Graag bespreken we uw wensen en eisen ten aanzien van uw custom-made weegcells.

Meer informatie?

Weet u niet exact welke weegcells geschikt zijn voor uw toepassing en heeft u nog vragen? Onze experts staan voor u klaar om u verder te helpen, dus neem dan gerust contact op via info@dexman.nl of vul het formulier in.

has been added to the cart. View Cart