Weegsensoren, Dexman heeft een ruim assortiment

Dexman beschikt over een zeer ruim assortiment aan weegsensoren. Voor vrijwel elke industriële toepassing hebben we wel een geschikte weegsensor. De loadcellen die wij verkopen zijn van het gerenommeerde merk Gicam, dat staat voor een hoge kwaliteit en een betaalbare prijs.
Weegsensoren kopen in verschillende capaciteiten

Gicam en Dini Argeo worden gezien als één van de meest betrouwbare weegsensor leveranciers van Europa. In samenwerking met Gicam en Dini Argeo kunnen we u daarom ook – wanneer nodig – bijzonder goede technische ondersteuning betreffende inbouw en toepassing van de weegsensoren bieden, evenals een snelle en professionele service.

Mocht er zich binnen het Gicam en Dini Argeo programma geen geschikte weegsensor voor uw toepassing bevinden dan kunnen wij nog altijd uitwijken naar enkele andere leveranciers.

Wist u dat er veel verschillende weegceltypes zijn?

Weegcellen zijn er in vele maten, capaciteiten en nauwkeurigheden. Zo zijn er ook veel verschillende type weegcellen. Hieronder ziet u een opsommig:

– Off center weegcel
– Bending beam
– Shear beam
– Double-shear beam
– Enkele kolom weegcellen
– Multikolom weegcellen
– Compression weegcellen
– Tension weegcellen
– Pancake loadcell
– “S”-cel

Voor de meeste weegsensoren bestaan er ook inbouwkits. Deze zijn nodig als u een weegsensor wilt toepassen bij een silo weging.

Waar worden deze weegsensoren toegepast?

Weegcellen worden voornamelijk gebruikt voor het meten van krachten en (mechanische) spanningen. Enkele bekende voorbeelden zijn:

– Elektronische weegschalen;
– Wegen van tanks en containers;
– Weging van voertuigen (auto’s, treinwagons, etc.);
– Weging van vliegtuigen (voor elk landingsgestel wordt een plateau met een weegcel geplaatst, het vliegtuig wordt door een tractor op de plateaus getrokken).
– Bij kleine weegschalen (zoals brievenwegers, keuken- en dieetweegschalen, winkelweegschalen, personenweegschalen, e.d.) maakt het metalen element met het rekstrookje integraal deel uit van de weegschaal. Er is hier dus geen sprake van een van derden ingekocht compleet weegelement, waardoor de term weegcel bij deze instrumenten minder gebruikelijk is.

Meer informatie?

Weet u niet exact welke weegsensoren geschikt zijn voor uw toepassing en heeft u nog vragen? Onze experts staan voor u klaar om u verder te helpen, dus neem dan gerust contact op via info@dexman.nl of vul het formulier in.
[contact_form subject=”Weegsensoren”]