Waar worden Krachtopnemer voor gebruikt?

Krachtsensoren wegen vracht op productie- en transportmiddelen. Ze controleren ook de belastingen op machines die aan strenge veiligheidsnormen zijn onderworpen – zoals mijnliften, bouwkranen, industriële tanks, graansilo’s en locomotieven – om er zeker van te zijn dat de apparatuur niet overbelast wordt.

Meerassige krachtopnemer K3D60a

De krachtsensor

Een krachtopnemer zet de toegepaste kracht en belasting altijd om in een meetbaar maar klein elektrisch spanningsuitgangssignaal. De krachtsensoren zijn hoofdzakelijk elektronische apparatuur waarvan het onderliggende materiaal een weerstandsweerstand kan zijn.

Over het algemeen is het werkingsprincipe van krachtsensoren dat ze reageren op de uitgeoefende belasting en het gewicht en ze vervolgens omzet in een meetbare output. Een voorbeeld is de pneumatische load cell die werkt als een krachtbalansapparaat. Pneumatische loadcellen zijn geen Force-transducers omdat hun output niet elektrisch is.

Een belastingscel is een krachtopnemer en ook een krachtsensor. Het werkt door zijn onderliggende materiaal, dat de rekstrook (een krachtafhankelijke weerstand) is die een druk-, trek- of buigkracht ondergaat. Als het eenmaal is gespannen, is er een verandering in de fysieke dimensies die een verandering in de weerstand veroorzaakt. Deze weerstandsveranderingen resulteren dan in veranderingen in het elektrische spanningsuitgangssignaal. Dit kan vervolgens worden geconditioneerd om de juiste waarde van de uitgeoefende kracht en belasting aan te geven.

Bel (06-46808297) of mail (info@dexman.nl) ons

Dexman zorgt voor de juiste infromatie!

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

06-46808297

info@dexman.nl

Waarderweg 54, haarlem

Neem contact op!

Beoordeling door klanten

5/5