Weegcellen kopen doet u natuurlijk bij Dexman

Wilt u graag weegcellen kopen? In onderstaand artikel voor meer informatie en handige tips.

Bij weegcellen wordt gebruik gemaakt van rekstrookjes die op een meetlichaam (weegcel / loadcell) zijn aangebracht. Deze rekstrookjes worden geschakeld in een (volle) brug van wheatstone en geven bij volle belasting een uitgangssignaal van 15 à 30 mV, bij een verplaatsing van ca. < 0,1 à 0,2 mm (100 à 200 micron). Als u weegcellen wilt kopen ziet u in onderstaande paragraven meer informatie over de verschillende soorten weegcellen.

Weegcellen kopen

Weegcellen meten de (zwaarte)kracht altijd in één richting. Er bestaan verschillende weegcellen geschikt voor drukkracht, trekkracht, buigkracht of afschuifkracht. De kwaliteit van de weegcell wordt vooral maar niet uitsluitend afgemeten aan onder andere:
– Het materiaal waaruit hij is vervaardigd (aluminium, staal of rvs)
– De maximaal haalbare weegnauwkeurigheid (ijkkeur)
– De mate waarin hij ongevoelig is voor stoorkrachten
– De door het ijkwezen toegekende verificatiefactor.

In de praktijk

Als u weegcellen koopt en wordt toegepast in de praktijk wilt u natuurlijk wel dat de meting betrouwbaar is. De mate waarin een weegcell ongevoelig is voor stoorkrachten is afhankelijk van zijn constructie en de leverbare inbouwhulpmiddelen. In de praktijk kunnen zich oorzaken voordoen waardoor de vermelde eenrichtingskrachtmeting kan worden verstoord, zoals onder andere:
– Binnen-/buitenopstelling
– Plotselinge temperatuurverschillen
– Zonnestraling, windinvloed en proceswarmte
– Staalconstructie en fundatie-invloeden
– Ongewenste verbindingen met andere objecten.

Optimale oplossing

Wanneer de bovenstaande problematiek in meerdere of mindere mate van toepassing is en deze
niet kan worden voorkomen, garandeert Dexman met behulp van de vele leveringsmogelijkheden en
ervaring u toch een optimale oplossing met de maximale weegnauwkeurigheid.

Wij leveren weegcellen in een groot aantal verschillende meetbereiken en in allerlei bouwvormen. Factoren die een rol kunnen spelen bij de keuze voor de juiste loadcell zijn onder andere nauwkeurigheid, afmetingen, montagemogelijkheden, beveiliging tegen overbelasting, beschermingsklasse.

Daarnaast bieden wij oplossingen voor de verwerking van de meetgegevens uit de loadcell. Bijvoorbeeld als digitale presentatie op een paneelmeter met ingebouwde versterker, inline versterking en uitlezing via USB op de PC, of signaaloverdracht richting CAN-bus of Profibus.

Weegcellen kopen

Weegcellen kopen doet u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Als u meer advies wilt ontvangen of een vrijblijvende offerte neem dan gerust contact met ons op.