Farmaceutische sector in Nederland

De farmaceutische sector is een belangrijke industrie in Nederland. De sector richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en gezondheidsproducten. Nederland heeft een lange geschiedenis in de farmaceutische sector en is een belangrijke speler in de mondiale industrie.

De farmaceutische sector in Nederland wordt gedomineerd door een aantal grote spelers, waaronder Janssen Pharmaceutica, MSD, Pfizer en Sanofi. Deze bedrijven hebben vestigingen in Nederland en zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van veel belangrijke geneesmiddelen. Janssen Pharmaceutica, bijvoorbeeld, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van veel belangrijke geneesmiddelen, waaronder Remicade voor de behandeling van auto-immuunziekten en Stelara voor de behandeling van psoriasis.

Naast deze grote spelers zijn er ook veel kleine en middelgrote bedrijven in de farmaceutische sector in Nederland. Deze bedrijven richten zich vaak op nichemarkten en bieden gespecialiseerde producten en diensten aan de sector. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Pharming Group, dat zich richt op de ontwikkeling van therapeutische eiwitten voor de behandeling van zeldzame ziekten.

Een belangrijk aspect van de farmaceutische sector in Nederland is de aanwezigheid van kennisinstituten en onderzoekscentra. Deze instituten, zoals het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Erasmus Medisch Centrum, spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Daarnaast hebben Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstituten een sterke reputatie op het gebied van onderzoek naar ziekten zoals kanker, Alzheimer en diabetes.

De Nederlandse overheid heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de farmaceutische sector in Nederland. De overheid heeft bijvoorbeeld geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van geneesmiddelen.

Oplossingen voor de farmaceutische sector vindt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.