Ultrasone Niveausensor

Ultrasone Niveausensor: Innovatieve Oplossing voor Niveaumeting

Een ultrasone niveausensor is een geavanceerd meetinstrument dat wordt gebruikt voor het nauwkeurig meten van vloeistof- en vastestofniveaus in verschillende industriële toepassingen. Deze sensoren bieden betrouwbare en nauwkeurige metingen, zelfs in de meest uitdagende omgevingen, en worden veelvuldig gebruikt in sectoren zoals water- en afvalwaterbeheer, chemische productie en voedingsmiddelenindustrie.

Wat is een Ultrasone Niveausensor?

Een ultrasone niveausensor werkt door het uitzenden van ultrasone geluidsgolven naar het oppervlak van het te meten medium. Deze geluidsgolven weerkaatsen terug naar de sensor, en de tijd die nodig is voor de geluidsgolven om terug te keren, wordt gemeten om het niveau van het medium te berekenen. Dankzij deze technologie kunnen ultrasone niveausensoren nauwkeurige metingen uitvoeren zonder direct contact met het medium.

Toepassingen van Ultrasone Niveausensoren

  1. Water- en Afvalwaterbeheer: Ultrasone niveausensoren zijn ideaal voor het meten van niveaus in waterreservoirs, rioleringssystemen en afvalwaterbehandelingsinstallaties. Ze bieden nauwkeurige metingen ongeacht de aanwezigheid van schuim, damp of andere verstoringen.
  2. Chemische Industrie: In chemische fabrieken worden ultrasone niveausensoren gebruikt voor het bewaken van vloeistofniveaus in opslagtanks en reactoren, zelfs bij agressieve of corrosieve media.
  3. Voedingsmiddelenindustrie: Deze sensoren worden gebruikt voor het meten van niveaus van vloeibare en vaste ingrediënten in productieprocessen, waar hygiëne en nauwkeurigheid cruciaal zijn.

Voordelen van Ultrasone Niveausensoren

  • Hoge Nauwkeurigheid: Ultrasone niveausensoren leveren nauwkeurige en betrouwbare metingen, zelfs in uitdagende omgevingen met schuim, damp of stof.
  • Contactloze Meting: Omdat ultrasone sensoren werken zonder direct contact met het medium, zijn ze ideaal voor toepassingen waar hygiëne en veiligheid belangrijk zijn.
  • Weinig Onderhoud: De contactloze werking vermindert slijtage en vereist minder onderhoud, wat resulteert in lagere operationele kosten.
  • Eenvoudige Installatie en Integratie: Deze sensoren zijn eenvoudig te installeren en te integreren met bestaande procesbesturingssystemen via diverse communicatieprotocollen zoals HART, Profibus en Modbus.

Conclusie

Ultrasone niveausensoren bieden een innovatieve en betrouwbare oplossing voor niveaumetingen in diverse industriële toepassingen. Hun hoge nauwkeurigheid, onderhoudsvrije werking en geschiktheid voor extreme en hygiënische omstandigheden maken ze tot een waardevolle investering voor bedrijven die streven naar efficiëntie en procesoptimalisatie.

Voor meer informatie over ons assortiment ultrasone niveausensoren en hoe ze uw industriële processen kunnen verbeteren, neem contact met ons op. Onze experts staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw specifieke behoeften.

Een Ultrasone Niveausensor koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Als u meer informatie of een offerte wilt ontvangen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.