Een Wegende pompwagen combineert de functie van het gemakkelijk verplaatsen van pallets met het wegen van de pallets. Zodra de pallet vrij van de vloer is getild kan deze met de lading worden gewogen.

Handpompwagen

Een handpompwagen wordt met menskracht verplaatst en met de hand omhoog gekrikt. Een elektrische pompwagen zonder plateau wordt voor of achter de wagen lopend bestuurd. Een elektrisch aangedreven wagen (EPT) met plateau kan ook de persoon die hem bedient vervoeren.

Een wegende pompwagen, ook wel palletwagen genoemd, is een transportmiddel dat in het algemeen gebruikt wordt als vervoermiddel. Door uitrusting met twee vorken is het voertuig uitermate geschikt om goederen op pallets te verplaatsen. In de praktijk worden palletwagens of pompwagens gebruikt naast heftrucks. Houd tijdens het rijden altijd goed de omgeving in de gaten. Claxonneer bij onoverzichtelijke situaties en houd rekening met de beperkte bodemspeling van de palletwagen. Vermijd putten en kuilen, want het aandrijfwiel van de truck kan het contact met de vloer verliezen.

Contact voor vragen over de wegende pompwagen

Als u meer informatie wilt ontvangen of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.