Force meters en koppelsensoren voor toerental en koppel meting

Bent u op zoek naar force meters, -sensors of –transducers met of zonder bevestigingsflenzen ? Daarmee kunt u een proces te beheersen waar u het koppel moet regelen om de belasting van de machine te optimaliseren. Deze koppelmeter zijn rechtstreeks in uw aandrijfas integreren .

Koppelmeters en koppelsensoren

Meten is weten

Toerental en koppel zijn de belangrijkste prestatie-indicatoren van een rotatief aangedreven machine. In tegenstelling tot toerentalmeting is koppelmeting geen sinecure.

Rekstrookjes zijn de meest verspreide en bekende techniek voor koppelmeting. Ze zijn nauwkeurig en uitermate geschikt voor koppelmetingen in testopstellingen of prototypes. Maar als technologie voor een low-cost koppelsensor in standaardproducten zijn ze te duur en te moeilijk inbouwbaar.

Force meters die als mechatronisch onderdeel in een intelligente machine kan worden geintegreerd, moeten universeel inzetbaar zijn, performant en robuust, maar toch betaalbaar om als standaard uitrusting toegepast te kunnen worden.

Principes voor koppelmeting

Gezien de moeilijkheden die erbij komen kijken, is koppelmeting de laatste twee decennia vanuit tal van nieuwe invalshoeken benaderd. De toegepaste meetprincipes kan men indelen in drie hoofdcategorieen:

– directe methodes meten rechtstreeks de rek of de hoekverdraaiing van de as;
– indirecte methodes meten een eigenschap van de as of een eigenschap van een medium rond de as;
– methodes die systeemparameters opmeten die ons in staat stellen – mits voorkennis van het systeem – het koppel te kwantificeren.

Toepassingen force meters

Force meters zijn toepasbaar voor bijvoorbeeld versnellingsbakken en motoren metingen. Wereldwijd zijn onze dynamische- en statische momentsensoren te vinden in toepassingen voor de marine, offshore, autobranche, luchtvaartbranche en de energiebranche. Daarnaast worden deze sensoren ook veel gebruikt voor research & development en in laboratoria.

Dexman

Dexman is uw specialist op het gebied van accurate moment/koppel metingen. Wij bieden u een assortiment van statische- en dynamische moment / force meters, ook wel koppelsensoren genoemd.  De beschikbare meetbereiken liggen tussen de 0,01 Nm tot 10kNm.

Contact

Wilt u meer informatie ontvangen neem dan vrijblijvend contact met ons op.