Koppelmeters en koppelsensoren

Bent u op zoek naar een koppeltransducer, -sensor of –meter? Dan hoeft u niet verder te zoeken. Dexman koppelsensoren zijn het beste wat er te krijgen is op deze markt. DEXMAN is uw partner in elke situatie waarin koppelmetingen uitgevoerd moeten worden. Van kalibratielaboratorium tot testopstellingen met snelheden tot 30.000 rpm. Het koppelbereik omvat analoge en digitale koppelmeters voor betrouwbare en precieze metingen van koppel. Tevens is dit beproefde assortiment koppelingen voor de verschillende opnemers te leveren.

Er zijn twee verschillende koppelmeter, dit zijn niet draaiende en draaiende uitvoeringen.

Niet draaiende koppelsensoren

Niet-draaimoment sensoren (reactief of stilstandskoppel omzetters) worden gebruikt in uiteenlopende toepassingen. Ze zijn slijtagevrij en deze koppelsensoren kunnen tegen een maximum afschuifkracht en de axiale grens belasting. Standaard hebben deze sensoren een analoge, niet versterkte rekstrookbrug uitgangssignaal mV / V. Eventueel kunnen deze reactieve koppelopnemers worden voorzien in een breed temperatuurgebied van -30 ° C tot 120 ° C. Typische toepassingen voor dit type omzetter zijn bijvoorbeeld reactiekoppel metingen aan extruders, testbank toepassingen schroevendraaier testen, bepaling van legerwrijving draaimomenten.

Niet draaiende koppelopnemers

Draaiende koppelsensor

Draaiende koppelopnemers worden hebben meestal een ingebouwde meetversterkers. De mogelijke uitgangssignalen zijn analoog ± 5V standaard ± 10V eventueel of digitale RS485 of USB.

Door de contactloze transmissie, zijn de verzonden gegevens onderhoudsvrij en zonder signaalvervorming tussen rotor en stator. Geïntegreerde snelheid / hoekmeting is als optie voor bijna alle contactloze sensoren. Mechanisch, kunnen onze contactloze sensoren verdeeld in 2 gedeelten: sensoren met lagers en sensoren zonder lagers.Het voordeel van lagers uitgevoerde omzetters is dat lagerwrijving het meetresultaat niet vervalsen en ze zijn meestal ontworpen voor hogere snelheden.

Voor digitale sensoren, onderscheiden we 2 productgroepen: sensoren met RS485-interfaces of transducers met USB-interfaces.  RS485 koppelsensor wordt gekenmerkt door een bijzonder hoge ongevoeligheid voor ruis, zelfs bij zeer lange aansluitkabels. Voor het weergeven, onze USB-sensoren vereisen geen extra en vaak duur en ingewikkeld om meetversterkers gebruiken. Via plug-and-play, kan de transmitter eenvoudig worden aangesloten op een standaard PC. Voor ingebruikname, alleen de USB-driver, opgenomen in het toepassingsgebied van de levering, evenals de configuratie en analyse software moet op de pc worden geïnstalleerd.

Typische toepassingen voor dit soort sensor zijn bijvoorbeeld indraaien van schroeven technologieën proefbank toepassingen zoals de behandeling van motoren, tandwielen, lagers en afdichtingen, … waar hoge snelheden continubedrijf gestandaardiseerde uitgangssignalen worden vereist op sensorzijde.

draaiende koppelopnemers

Wilt u meer informatie ontvangen of een vrijblijvende offerte neem dan contact met ons op.