Verplaatsingssensoren LTK-serie (Potentiometrische)

Categorie:

Beschrijving

Verplaatsingssensoren LTK-serie (Potentiometrische)

In de hedendaagse industriële sector is precisie en betrouwbaarheid essentieel voor het optimaliseren van productieprocessen en het handhaven van productkwaliteit. Verplaatsingssensoren spelen een cruciale rol bij het meten en controleren van lineaire en angulaire verplaatsingen in diverse toepassingen. Deze sensoren zijn onmisbaar voor sectoren zoals automatisering, machinebouw, en elektrotechniek.

Wat Zijn Verplaatsingssensoren?

Verplaatsingssensoren, ook bekend als lineaire sensoren of positiesensoren, zijn instrumenten die de verplaatsing of positie van een object meten en deze omzetten in een elektrisch signaal. Deze sensoren kunnen lineaire of rotatiebewegingen detecteren en zijn essentieel voor feedbacksystemen en nauwkeurige positioneringsapplicaties.

Voordelen van Verplaatsingssensoren in de Industrie

 1. Hoge Nauwkeurigheid en Betrouwbaarheid: Verplaatsingssensoren bieden uitzonderlijke nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, wat cruciaal is voor toepassingen waarbij precisie van essentieel belang is. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in geavanceerde industriële machines en precisie-instrumenten.
 2. Duurzaamheid en Lange Levensduur: Onze verplaatsingssensoren zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de zware omstandigheden van industriële omgevingen. Ze bieden een lange operationele levensduur, wat leidt tot lagere onderhoudskosten en minimalisering van stilstand.
 3. Eenvoudige Integratie en Installatie: De veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid van verplaatsingssensoren maken ze eenvoudig te integreren in bestaande systemen. Ze kunnen snel en efficiënt worden geïnstalleerd, waardoor uw productieproces nauwelijks wordt onderbroken.
 4. Veelzijdigheid in Toepassingen: Verplaatsingssensoren kunnen worden toegepast in een breed scala van industriële processen, van automatiseringssystemen en machinebesturingen tot medische apparatuur en transportmiddelen. Hun veelzijdigheid maakt ze tot een waardevolle toevoeging aan uw operationele processen.

Toepassingsgebieden van Verplaatsingssensoren

 • Automatisering: Voor nauwkeurige controle en monitoring van machinebewegingen en productieprocessen.
 • Machinebouw: In positie- en verplaatsingsmeetsystemen voor betrouwbare feedback en besturing.
 • Elektrotechniek: Voor het regelen van spanningen en posities in complexe elektrische circuits.
 • Medische Apparatuur: In geavanceerde medische instrumenten waar precisie van cruciaal belang is.
 • Transport en Logistiek: Voor monitoring en besturing van voertuigen en transportbanden, wat zorgt voor een efficiënte workflow.

Kenmerken LTK serie

 • Stangloos, schuifsysteem
 • Meetlengtes tussen 50 mm en 1500 mm
 • Potentiometrische meting
 • Potentiometrische, 4-20 mA of 0-10V analoge uitgangsopties
 • Lange levensduur tot 100 miljoen bewegingen
 • Hoge nauwkeurigheid
 • Compact ontwerp
 • DIN43650-A stopcontactaansluiting
 • Beschermingsklasse IP 40 (als slider ondersteboven gemonteerd wordt, wordt deze IP54)

Waarom Kiezen voor Onze Verplaatsingssensoren?

Bij ons staat kwaliteit en klanttevredenheid voorop. Onze verplaatsingssensoren worden vervaardigd volgens de hoogste industrienormen en ondergaan strenge kwaliteitscontroles om te garanderen dat ze voldoen aan de specifieke eisen van uw industriële toepassingen. Wij bieden een breed scala aan sensoren die zijn ontworpen om te presteren in de meest veeleisende omgevingen. Met onze focus op innovatie en betrouwbaarheid, bent u verzekerd van de beste meetoplossingen voor uw bedrijf.

Conclusie

Verplaatsingssensoren zijn essentiële componenten in de industriële sector, waar precisie en betrouwbaarheid van het grootste belang zijn. Onze hoogwaardige verplaatsingssensoren bieden de nauwkeurigheid, duurzaamheid en veelzijdigheid die nodig zijn om uw industriële processen te optimaliseren. Investeer in geavanceerde meetoplossingen en ervaar de voordelen van precisietechnologie in uw toepassingen. Neem contact met ons op voor meer informatie en deskundig advies op maat en ontdek hoe onze verplaatsingssensoren uw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Dexman voor betrouwbare verplaatsingsmetingen

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Als u meer informatie of een offerte wilt ontvangen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.