Potentiometrische Verplaatsingssensoren LTP Series

Categorie:

Beschrijving

Potentiometrische Verplaatsingssensoren LTP Series

In de hedendaagse industrie is nauwkeurige meting en controle van verplaatsingen cruciaal voor het optimaliseren van productieprocessen en het waarborgen van productkwaliteit. Potentiometrische verplaatsingssensoren zijn onmisbare instrumenten die zorgen voor precieze positiebepaling en bewegingstracking in diverse industriële toepassingen. Deze geavanceerde sensoren bieden betrouwbare prestaties en zijn essentieel voor sectoren zoals automatisering, machinebouw en elektrotechniek.

Wat Zijn Potentiometrische Verplaatsingssensoren?

Potentiometrische verplaatsingssensoren, ook wel lineaire potentiometers genoemd, zijn elektromechanische apparaten die een variabele weerstand meten afhankelijk van de positie van een bewegende schuif of wrijver. Ze zetten lineaire of angulaire verplaatsingen om in een elektrisch signaal, wat nauwkeurige monitoring en controle mogelijk maakt. Deze sensoren worden vaak gebruikt voor feedbacksystemen, precisie-instrumenten en positioneringsapplicaties.

Voordelen van Potentiometrische Verplaatsingssensoren in de Industrie

  1. Hoge Nauwkeurigheid en Betrouwbaarheid: Ze leveren uitzonderlijke nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen waar precisie van essentieel belang is, zoals in nauwkeurige positioneringssystemen en meetapparatuur.
  2. Duurzaamheid en Lange Levensduur: Onze verplaatsingssensoren zijn vervaardigd uit robuuste materialen die bestand zijn tegen zware industriële omstandigheden. Ze bieden een lange levensduur en vereisen minimaal onderhoud, wat resulteert in lagere operationele kosten.
  3. Eenvoudige Integratie en Gebruiksgemak: Deze sensoren zijn ontworpen voor eenvoudige integratie in bestaande systemen. Ze zijn gebruiksvriendelijk en kunnen snel worden geïnstalleerd, wat zorgt voor minimale verstoring van uw productieproces.
  4. Veelzijdigheid in Toepassingen: De verplaatsingssensoren zijn veelzijdig en kunnen worden toegepast in een breed scala van industriële processen, van automatiseringssystemen en machinebesturingen tot medische apparatuur en transportmiddelen.

Toepassingsgebieden van Potentiometrische Verplaatsingssensoren

  • Automatisering: Voor nauwkeurige controle en monitoring van machinebewegingen.
  • Machinebouw: In positie- en verplaatsingsmeetsystemen voor nauwkeurige feedback en besturing.
  • Elektrotechniek: Voor het regelen van spanningen en posities in complexe elektrische circuits.
  • Medische Apparatuur: In geavanceerde medische instrumenten waar precisie van cruciaal belang is.
  • Transport en Logistiek: Voor monitoring en besturing van voertuigen en transportbanden.

Algemene kenmerken

• Dubbel gelede behuizing
• ±30° maximale hoekbeweging
• Meetlengtes tussen 50 mm en 1000 mm
• Potentiometrische meting
• Potentiometrische, 4-20 mA of 0-10V analoge uitgangsopties
• PVC-kabel, DIN43650-C of M12-aansluiting
• Lange levensduur tot 100 miljoen bewegingen
• Werksnelheid van 5 m/s
• Hoge nauwkeurigheid
• Compact ontwerp

Waarom Kiezen voor Onze Potentiometrische Verplaatsingssensoren?

Bij ons staat kwaliteit voorop. Onze potentiometrische verplaatsingssensoren worden geproduceerd volgens de hoogste industrienormen en ondergaan strenge kwaliteitscontroles. Wij bieden een breed scala aan sensoren die zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften van uw industriële toepassingen te voldoen. Met onze focus op innovatie en klanttevredenheid, zorgen wij ervoor dat u de beste oplossingen krijgt voor uw meet- en regeltechnische eisen.

Conclusie

Potentiometrische verplaatsingssensoren zijn essentiële componenten in de industriële sector, waar precisie en betrouwbaarheid van het grootste belang zijn. Onze hoogwaardige sensoren bieden de nauwkeurigheid, duurzaamheid en veelzijdigheid die nodig zijn om uw industriële processen te optimaliseren. Investeer in geavanceerde meetoplossingen en ervaar de voordelen van precisietechnologie in uw toepassingen. Voor meer informatie en deskundig advies op maat, neem contact met ons op en ontdek hoe onze potentiometrische verplaatsingssensoren uw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Dexman voor betrouwbare Verplaatsingssensoren

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Als u meer informatie of een offerte wilt ontvangen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.