Lineaire Positiesensoren LTR-serie

Categorie:

Beschrijving

Lineaire Positiesensoren LTR-serie

Lineaire positiesensoren zijn een essentieel instrument in de industriële sector, waar ze worden gebruikt om de exacte lineaire positie van objecten en onderdelen te meten. Deze sensoren spelen een cruciale rol bij het optimaliseren van productieprocessen, het verbeteren van de efficiëntie en het waarborgen van de operationele veiligheid. Door nauwkeurige en betrouwbare metingen te bieden, ondersteunen lineaire positiesensoren diverse industriële toepassingen en dragen ze bij aan de technologische vooruitgang.

Voordelen van Lineaire Positiesensoren

 1. Hoge Nauwkeurigheid: Lineaire positiesensoren leveren uiterst precieze meetgegevens, wat essentieel is voor toepassingen waar nauwkeurigheid van cruciaal belang is, zoals in de machinebouw en precisie-engineering.
 2. Betrouwbaarheid en Duurzaamheid: Deze sensoren zijn ontworpen om in zware industriële omgevingen te functioneren, wat resulteert in een lange levensduur en consistent betrouwbare prestaties, zelfs onder extreme omstandigheden.
 3. Verhoogde Efficiëntie: Door real-time positiedata te leveren, helpen lineaire positiesensoren bij het optimaliseren van productieprocessen en het minimaliseren van stilstand, wat leidt tot een efficiënter gebruik van middelen en lagere operationele kosten.
 4. Veiligheid en Automatisering: Lineaire positiesensoren dragen bij aan de veiligheid op de werkvloer door nauwkeurige monitoring van bewegende onderdelen mogelijk te maken. Ze spelen ook een cruciale rol in geautomatiseerde systemen, waar ze zorgen voor soepele en veilige werking van machines en apparatuur.

Toepassingsgebieden van Lineaire Positiesensoren

Lineaire positiesensoren vinden hun toepassing in een breed scala aan industriële sectoren, waaronder:

 • Automobielindustrie: Voor nauwkeurige assemblageprocessen en kwaliteitscontrole.
 • Machinebouw: Om de positie van bewegende onderdelen te meten en te controleren, wat cruciaal is voor de werking van complexe machines.
 • Productie en Verpakking: Voor het precies positioneren van producten en verpakkingsmateriaal tijdens de productiecyclus.
 • Logistiek en Magazijnbeheer: Voor het traceren en beheren van goederen en het optimaliseren van opslagruimtes.
 • Medische Technologie: Voor de nauwkeurige positionering van medische apparatuur en instrumenten.

Innovaties en Toekomstige Trends

De technologie rondom lineaire positiesensoren blijft zich ontwikkelen, met innovaties die hun prestaties en toepassingsmogelijkheden verder verbeteren:

 • Draadloze en Contactloze Technologie: Voor verbeterde flexibiliteit en installatiegemak, evenals verminderde slijtage.
 • Integratie met Internet of Things (IoT): Voor geavanceerde data-analyse, voorspellend onderhoud en verbeterde systeemintegratie.
 • Miniaturisatie en Energie-efficiëntie: Ontwikkeling van kleinere, efficiëntere sensoren die minder energie verbruiken en geschikt zijn voor een breder scala aan toepassingen.

Kenmerken Lineaire Positiesensoren LTR-serie

 • Push-back veersysteem
 • Potentiometrische meting
 • Potentiometrische, 4-20 mA of 0-10V analoge uitgangsopties
 • Optioneel kabel- of DIN 43650-C-busaansluiting
 • Meetlengtes tussen 10 mm en 150 mm
 • Lange levensduur tot 100 miljoen bewegingen
 • Hoge nauwkeurigheid

Conclusie

Lineaire positiesensoren zijn onmisbaar voor de moderne industrie vanwege hun precisie, betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Ze spelen een cruciale rol in het verbeteren van productie-efficiëntie, het waarborgen van veiligheid en het stimuleren van technologische innovaties. Door te investeren in geavanceerde lineaire positiesensortechnologieën kunnen bedrijven hun productieprocessen optimaliseren, kosten verlagen en concurrentievoordeel behalen in een steeds dynamischer wordende markt. De voortdurende technologische ontwikkelingen en brede toepassingsmogelijkheden maken lineaire positiesensoren tot een fundamenteel onderdeel van de toekomst van industriële productie.

Dexman voor betrouwbare verplaatsingsmetingen

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Als u meer informatie of een offerte wilt ontvangen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.