Data-acquisitiesystemen voor vliegtuigmotoren

Data-acquisitiesystemen spelen een cruciale rol bij het monitoren en analyseren van de prestaties van vliegtuigmotoren. Deze systemen zijn ontworpen om gegevens te verzamelen over de verschillende aspecten van de werking van een motor, waaronder de temperatuur, druk, trillingen, toerental en andere variabelen. Deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd om de prestaties van de motor te beoordelen, problemen op te sporen en de efficiëntie van het onderhoud te verbeteren.

Data-acquisitiesystemen voor vliegtuigmotoren zijn over het algemeen uitgerust met verschillende sensoren die zijn ontworpen om specifieke gegevens te verzamelen. Deze sensoren worden op strategische locaties in de motor geïnstalleerd om de belangrijkste prestatie-indicatoren te bewaken. Enkele van de belangrijkste sensoren die in deze systemen worden gebruikt, zijn onder meer thermokoppels, druksensoren, trillingssensoren en snelheidssensoren.

Thermokoppels worden gebruikt om de temperatuur van de motor te meten. Ze worden geplaatst op verschillende locaties in de motor om de temperatuur te meten op verschillende punten. Dit geeft een nauwkeurig beeld van de temperatuur van de motor en helpt bij het identificeren van eventuele problemen die de prestaties van de motor kunnen beïnvloeden.

Druksensoren worden gebruikt om de druk in verschillende delen van de motor te meten. Dit omvat de druk in de verbrandingskamer, de compressor en de uitlaat. Door de druk in deze gebieden te meten, kan het data-acquisitiesysteem de prestaties van de motor beoordelen en problemen opsporen die mogelijk de prestaties van de motor kunnen beïnvloeden.

Trillingssensoren worden gebruikt om de trillingen van de motor te meten. Trillingen zijn een belangrijke indicator van de prestaties van een motor, omdat ze kunnen wijzen op problemen zoals onbalans, slijtage of overmatige wrijving. Door de trillingen van de motor te meten, kan het data-acquisitiesysteem problemen opsporen en onderhoudswerkzaamheden plannen om de prestaties van de motor te verbeteren.

Snelheidssensoren worden gebruikt om het toerental van de motor te meten. Het toerental is een belangrijke indicator van de prestaties van de motor, omdat het de snelheid van de motor aangeeft. Het data-acquisitiesysteem kan het toerental van de motor meten en deze gegevens gebruiken om de prestaties van de motor te beoordelen en problemen op te sporen die mogelijk de prestaties van de motor kunnen beïnvloeden.

Naast deze sensoren zijn er nog andere sensoren die in data-acquisitiesystemen voor vliegtuigmotoren worden gebruikt, waaronder sensoren voor het meten van de luchtstroom, de vochtigheid en andere variabelen. Al deze sensoren werken samen om een nauwkeurig beeld te geven van de prestaties.

Data-acquisitiesystemen koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren, verplaatsingssensoren en Data Acquisitie systemen. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.