GSV-5A6, een 6-kanaals rekstrookmeetversterker

Een rekstrookmeetversterker, ook wel strain gauge amplifier genoemd, is een essentieel instrument voor het nauwkeurig meten van mechanische vervormingen in diverse industriële toepassingen.

Beschrijving

GSV-5A6, een 6-kanaals rekstrookmeetversterker

Rekstrookmeetversterker: Onmisbaar Instrument voor Nauwkeurige Metingen in de Industrie

Een rekstrookmeetversterker, ook wel strain gauge amplifier genoemd, is een essentieel instrument voor het nauwkeurig meten van mechanische vervormingen in diverse industriële toepassingen. Dit apparaat versterkt de signalen die worden geproduceerd door rekstroken, kleine sensoren die mechanische rek detecteren en omzetten in elektrische signalen. In deze tekst belichten we de belangrijkste eigenschappen, voordelen en toepassingen van de rekstrookmeetversterker.

 • 6-kanaals rekstrookmeetversterker
 • Aluminium behuizing, afmetingen: 107 mm x 75 mm x 28 mm
 • 1 stuk Sub-D44HD voor het aansluiten van 1x 6D of 2x 3D of 6x 1D sensoren
 • 1x SUB-D15-aansluiting voor 6x analoge uitgang +-10V
 • 1x M8 ronde connector 4-pins voor voeding, tarra- en shuntkalibratie
 • Analoge uitgang: -10V…+10V
 • nulaanpassing tot 0V
 • Afsnijfrequentie: 2,5 kHz
 • Ingangsgevoeligheid: 2mV/V
 • Voedingsspanning: 10V..28V DC

Wat is een Rekstrookmeetversterker?

Een rekstrookmeetversterker is ontworpen om de zwakke elektrische signalen die door rekstroken worden gegenereerd, te versterken en te conditioneren. Rekstroken zijn dunne folies met geleidende patronen die op een object worden bevestigd. Wanneer het object vervormt, verandert de weerstand van de rekstrook, wat leidt tot een variatie in het elektrische signaal. De rekstrookmeetversterker versterkt dit signaal, waardoor nauwkeurige metingen mogelijk worden.

Belangrijke Kenmerken

 1. Hoge Precisie en Nauwkeurigheid: Een rekstrookmeetversterker biedt buitengewoon nauwkeurige versterking van signalen, wat essentieel is voor betrouwbare metingen.
 2. Lage Ruis: Moderne rekstrookmeetversterkers zijn ontworpen om minimale ruis toe te voegen, wat de signaalkwaliteit verbetert.
 3. Stabiliteit en Betrouwbaarheid: Deze versterkers zijn gebouwd om stabiel en betrouwbaar te presteren onder diverse omstandigheden.
 4. Compatibiliteit: Ze zijn compatibel met verschillende typen rekstroken en kunnen in uiteenlopende applicaties worden gebruikt.

Voordelen van een Rekstrookmeetversterker

 • Verhoogde Nauwkeurigheid: Door het versterken van de zwakke signalen van rekstroken, maken rekstrookmeetversterkers nauwkeurige en consistente metingen mogelijk.
 • Flexibiliteit in Toepassingen: Deze versterkers kunnen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van materiaalonderzoek tot structurele gezondheid bewaking.
 • Betere Data-analyse: Versterkte signalen vergemakkelijken de verwerking en analyse van data, wat leidt tot betere beslissingen en kwaliteitscontrole.

Industriële Toepassingen

 1. Lucht- en Ruimtevaart: Monitoring van structurele integriteit van vliegtuigen en ruimtevaartuigen.
 2. Civiele Techniek: Bewaking van bruggen, gebouwen en andere infrastructuren om structurele schade vroegtijdig te detecteren.
 3. Automotive: Testen van voertuigcomponenten en -structuren onder verschillende belastingen en omstandigheden.
 4. Machinebouw: Optimalisatie van machines door nauwkeurige spannings- en drukmetingen.

Conclusie

De rekstrookmeetversterker speelt een cruciale rol in het waarborgen van de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van metingen in diverse industriële sectoren. Door het versterken en conditioneren van signalen van rekstroken, draagt deze technologie bij aan verbeterde prestaties, veiligheid en efficiëntie. Bedrijven die streven naar precisie en kwaliteit kunnen aanzienlijk profiteren van de integratie van rekstrookmeetversterkers in hun meet- en controlesystemen.

Met een breed scala aan toepassingen en onmisbare voordelen is de rekstrookmeetversterker een waardevolle investering voor elke industriële onderneming die streeft naar uitmuntende meetnauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

Dexman voor al uw Rekstrookmeetversterkers

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Als u meer informatie of een offerte wilt ontvangen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.