DAQ-systemen in de Aerospace sector

Data Acquisitie (DAQ) systemen spelen een cruciale rol in de aerospace sector. DAQ-systemen worden gebruikt om gegevens te verzamelen, te analyseren en te rapporteren over verschillende aspecten van het ontwerp, de productie, het testen en het gebruik van vliegtuigen en ruimtevaartuigen. In deze tekst bespreken we de toepassingen van DAQ-systemen in de aerospace sector, hun werking, en de voordelen die ze bieden.

DAQ-systemen worden gebruikt in de aerospace sector voor een breed scala aan toepassingen, waaronder:

  • Het testen van vliegtuigen en ruimtevaartuigen
  • Het monitoren van de prestaties en de betrouwbaarheid van vliegtuigen en ruimtevaartuigen
  • Het onderzoeken van ongevallen en incidenten
  • Het optimaliseren van het brandstofverbruik en de efficiëntie van vliegtuigen en ruimtevaartuigen
  • Het ondersteunen van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van nieuwe technologieën en materialen.

DAQ-systemen bestaan uit sensoren, signaalconditioneringsapparatuur, data-acquisitieapparatuur en software voor gegevensanalyse. Sensoren worden gebruikt om gegevens te verzamelen over verschillende parameters, zoals temperatuur, druk, stroomsnelheid, trillingen en belastingen. Signaalconditioneringsapparatuur wordt gebruikt om het signaal van de sensoren om te zetten naar een bruikbaar formaat voor de data-acquisitieapparatuur. Data-acquisitieapparatuur wordt gebruikt om de gegevens van de sensoren vast te leggen en op te slaan. De software voor gegevensanalyse wordt gebruikt om de gegevens te analyseren en te rapporteren.

DAQ-systemen worden gebruikt in de aerospace sector om de prestaties en de betrouwbaarheid van vliegtuigen en ruimtevaartuigen te monitoren. Sensoren worden gebruikt om gegevens te verzamelen over de verschillende systemen aan boord van het vliegtuig of ruimtevaartuig, zoals de motoren, de brandstofsystemen, de hydraulische systemen en de elektrische systemen. Deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd om de prestaties van het vliegtuig of ruimtevaartuig te beoordelen en eventuele problemen te identificeren.

DAQ-systemen worden ook gebruikt tijdens de testfase van vliegtuigen en ruimtevaartuigen. Sensoren worden gebruikt om gegevens te verzamelen over de prestaties van het vliegtuig of ruimtevaartuig tijdens verschillende testscenario’s, zoals het opstijgen, het landen en het vliegen op grote hoogte. Deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd om te beoordelen of het vliegtuig of ruimtevaartuig voldoet aan de vereiste specificaties en prestatie-eisen.

DAQ-systemen koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.