Weegsystemen in de Industrie

Weegsystemen spelen een belangrijke rol in de industrie. Ze worden gebruikt om de hoeveelheid van een product of materiaal te meten, waardoor bedrijven nauwkeurig de productie kunnen beheren en hun inventarisatie op peil kunnen houden. Weegsystemen zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van de toepassing en de nauwkeurigheid die vereist is. Hieronder bespreken we de verschillende soorten weegsystemen en hun toepassingen in de industrie.

Loadcellen

Een loadcel is een apparaat dat wordt gebruikt om het gewicht van een object te meten. Loadcellen zijn zeer nauwkeurig en worden veel gebruikt in de industrie. Ze worden gebruikt voor het wegen van producten en materialen, zoals grondstoffen, halffabrikaten en eindproducten. Loadcellen zijn er in verschillende maten en capaciteiten, afhankelijk van de toepassing. Zo zijn er loadcellen voor kleine en lichte objecten, maar ook voor zware en grote objecten zoals vrachtwagens en containers.

Weegbruggen

Een weegbrug is een grote loadcel die is ingebouwd in een platform. Weegbruggen worden gebruikt om vrachtwagens te wegen en zijn vaak te vinden bij logistieke centra, opslagplaatsen en distributiecentra. Weegbruggen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten, afhankelijk van de vereisten van de toepassing. Het gewicht van de vrachtwagen wordt bepaald door het verschil in gewicht tussen de lege vrachtwagen en de vrachtwagen als deze geladen is.

Wegen in beweging

Wegen in beweging is een weegsysteem dat wordt gebruikt om voertuigen te wegen terwijl ze rijden. Het weegsysteem bestaat uit een serie loadcellen die zijn ingebouwd in de weg. Als een voertuig over de loadcellen rijdt, worden de gewichtsgegevens vastgelegd en verwerkt. Wegen in beweging wordt vaak gebruikt om de lading van vrachtwagens te wegen zonder dat deze hoeven te stoppen.

Doseren

Doseren is een weegsysteem dat wordt gebruikt om de hoeveelheid van een product of materiaal te meten die wordt toegevoegd aan een proces. Dit kan worden gebruikt om de hoeveelheid grondstoffen te meten die worden toegevoegd aan een productieproces, zoals het maken van verf of cement. Dosering kan worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het proces nauwkeurig wordt gecontroleerd en dat er geen verspilling plaatsvindt.

Dynamisch wegen

Dynamisch wegen is een weegsysteem dat wordt gebruikt om het gewicht van een product te meten terwijl het in beweging is. Dit kan worden gebruikt om het gewicht van producten te meten die op een lopende band worden getransporteerd. Dynamisch wegen kan worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het productieproces nauwkeurig wordt gecontroleerd.

Weegsystemen koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.