Volume meten voor logistieke toepassing

Volume meten is een cruciaal aspect van de logistieke toepassing. Het meten van het volume van objecten, verpakkingen en containers is essentieel voor het bepalen van de juiste transportkosten, het berekenen van de laadcapaciteit van voertuigen en het optimaliseren van het ruimtegebruik in magazijnen en opslagfaciliteiten. Er zijn verschillende technologieën beschikbaar om het volume van objecten te meten, waaronder ultrasone sensoren, laserafstandsmeters en 3D-scanners.

Een van de meest gebruikte technologieën voor het meten van het volume van objecten is ultrasone sensoren. Deze sensoren gebruiken hoogfrequente geluidsgolven om de afstand tussen de sensor en het object te meten. Het volume van het object kan vervolgens worden berekend door de afmetingen van het object te vermenigvuldigen met de gemeten afstand. Ultrasone sensoren worden vaak gebruikt in combinatie met weegschalen om het volume van pakketten en dozen te meten.

Een andere technologie voor het meten van het volume van objecten is de laserafstandsmeter. Deze technologie maakt gebruik van een laserstraal om de afstand tussen de sensor en het object te meten. Het volume van het object kan vervolgens worden berekend door de afmetingen van het object te vermenigvuldigen met de gemeten afstand. Laserafstandsmeters worden vaak gebruikt voor het meten van het volume van grote objecten, zoals containers en vrachtwagens.

Een meer geavanceerde technologie voor het meten van het volume van objecten is de 3D-scanner. Deze technologie maakt gebruik van lasers om een gedetailleerd 3D-beeld van het object te creëren. Het volume van het object kan vervolgens worden berekend door het 3D-beeld te analyseren en de afmetingen van het object te meten. 3D-scanners worden vaak gebruikt in magazijnen en opslagfaciliteiten om het volume van grote objecten en ladingen te meten.

Het volume meten is ook essentieel voor het berekenen van de laadcapaciteit van voertuigen. Het juiste volume van de lading kan worden berekend door het volume van de verpakking of het object te meten en deze te vergelijken met de maximale laadcapaciteit van het voertuig. Door het juiste volume van de lading te berekenen, kan het transport efficiënter worden gemaakt door het verminderen van onnodig lege ruimte en het optimaliseren van de laadcapaciteit.

Naast het meten van het volume van objecten en ladingen, kan het volume ook worden gemeten voor het optimaliseren van het ruimtegebruik in magazijnen en opslagfaciliteiten. Door het meten van het volume van de opgeslagen goederen kan de beschikbare opslagruimte optimaal worden gebruikt en kunnen de kosten van opslag worden verlaagd. Door het volume van de goederen te meten, kunnen de goederen ook efficiënter worden ingedeeld.

iDimension Plus XL

iDimension® Plus XL is een modulair systeem bestaande uit een statische dimensioneringseenheid en een touchscreen-indicator, ideaal voor het integreren van de volume-uitlezing van pakketten, dozen en enveloppen in verwerkings- en sorteermachines of -lijnen vóór verzending, of voor inkomende cheques.

Oplossingen voor volume meten u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren, verplaatsingssensoren en Data Acquisitie systemen. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.