Roterende Paddle-Niveauschakelaar

Roterende Paddle-Niveauschakelaar: Betrouwbare Oplossing voor Niveaudetectie

Een roterende paddle-niveauschakelaar is een essentieel instrument voor de detectie van vaste stoffen in verschillende industriële toepassingen. Deze schakelaars worden veelvuldig gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, chemische industrie, en in silo’s en opslagtanks. Ze bieden een betrouwbare en efficiënte oplossing voor het meten van het niveau van bulkgoederen zoals graan, poeders, en granulaten.

Wat is een Roterende Paddle-Niveauschakelaar?

Een roterende paddle-niveauschakelaar bestaat uit een motor die een paddle of waaier aandrijft. Deze paddle draait vrij zolang deze niet in contact komt met het materiaal. Wanneer het materiaal het niveau bereikt waar de schakelaars zijn geïnstalleerd, wordt de draaiende beweging geblokkeerd. Dit veroorzaakt een signaal dat kan worden gebruikt om een alarm te activeren, een proces te starten of te stoppen, of gegevens naar een controlesysteem te sturen.

Toepassingen van Roterende Paddle-Niveauschakelaars

  1. Opslagtanks en Silo’s: Deze schakelaars zijn ideaal voor het bewaken van niveaus in silo’s en opslagtanks, waardoor overloop of drooglopen wordt voorkomen en een continue materiaalstroom wordt gewaarborgd.
  2. Productieprocessen: In productieomgevingen helpen roterende paddle-niveauschakelaars bij het handhaven van optimale niveaus van grondstoffen, wat essentieel is voor een ononderbroken productieproces.
  3. Voedingsmiddelenindustrie: Speciaal ontworpen modellen voldoen aan strenge hygiëne-eisen en zijn geschikt voor het detecteren van niveaus van voedselingrediënten zoals meel, suiker en rijst.

Voordelen van Roterende Paddle-Niveauschakelaars

  • Betrouwbaarheid: Deze schakelaars bieden hoge betrouwbaarheid en consistente prestaties, zelfs in veeleisende omgevingen met zware stofbelasting en variërende temperatuuromstandigheden.
  • Eenvoudige Installatie en Onderhoud: Roterende paddle-niveauschakelaars zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden. Ze hebben een robuuste constructie en vereisen minimale onderhoud, wat bijdraagt aan lagere operationele kosten.
  • Aanpasbaarheid: Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en materialen om te voldoen aan specifieke toepassingen en eisen van verschillende industrieën.
  • Kostenbesparing: Door het voorkomen van materiaaloverloop en procesonderbrekingen dragen deze schakelaars bij aan kostenbesparing en verhogen ze de efficiëntie van het gehele systeem.

Conclusie

Een roterende paddle-niveauschakelaar biedt een betrouwbare en kosteneffectieve oplossing voor het bewaken van niveaus van vaste stoffen in diverse industriële toepassingen. Met hun eenvoudige installatie, betrouwbare werking en lage onderhoudsbehoefte zijn deze schakelaars een waardevolle toevoeging aan elke industriële installatie waar nauwkeurige niveaudetectie van cruciaal belang is.

Voor meer informatie over ons assortiment roterende paddle-niveauschakelaars en hoe ze uw operationele processen kunnen verbeteren, neem contact met ons op. Onze deskundigen staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw specifieke behoeften.

Een Roterende Paddle-Niveauschakelaar koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Als u meer informatie of een offerte wilt ontvangen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.