EFM-serie elektromagnetische flowmeter

Categorie:

Beschrijving

EFM-serie elektromagnetische flowmeter

Flowmeters spelen een cruciale rol in de nauwkeurige meting en controle van vloeistofstromen in diverse industrieën. In de petrochemie en watertechnologie zijn deze apparaten essentieel voor het optimaliseren van processen, het waarborgen van veiligheid en het verbeteren van operationele efficiëntie. Dit artikel belicht de functionaliteiten, voordelen en toepassingen van flowmeters in deze twee kritieke sectoren.

Wat is een Flowmeter?

Een flowmeter is een instrument dat wordt gebruikt om de volumetrische of massastroom van een vloeistof of gas te meten. Flowmeters worden ingezet in verschillende industriële processen om de doorstroming van vloeistoffen en gassen nauwkeurig te monitoren en te controleren. Ze zijn beschikbaar in verschillende types, zoals elektromagnetische, ultrasone, turbine, en coriolis flowmeters, elk geschikt voor specifieke toepassingen en omstandigheden.

Kenmerken EFM flowmeter

  • Nauwkeurigheid: ±2%van de meetwaarde +0,3m/s
  • Uitstekende kleine stroommeetnauwkeurigheid, kan duplexstroom meten
  • IP68 beschermingsklasse
  • Leidingaansluiting: JIS 10K, JIS20K, ANSI150, ANSI300, DIN PN10, DIN PN16
  • Koude, warmtemeetfunctie
  • Excitatie met dubbele frequentie, stabiel nulpunt
  • Zelfdiagnose, intelligent werk
  • Ingebouwde aardelektrode, de aardingsring is niet nodig
Flowmeters zijn essentiële instrumenten in zowel de petrochemie als de watertechnologie. Ze bieden nauwkeurige en betrouwbare metingen die cruciaal zijn voor het optimaliseren van processen, het waarborgen van veiligheid, en het verbeteren van operationele efficiëntie. Door te investeren in geavanceerde flowmeters en integratie met moderne dataverzamelsystemen kunnen bedrijven in deze sectoren hun processen toekomstbestendig maken en voldoen aan de hoogste standaarden van efficiëntie en duurzaamheid.

Flowmeters koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn. Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies. Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Als u meer informatie of een offerte wilt ontvangen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.