06-46808297 info@dexman.nl Waarderweg 54, Haarlem 08:00-17:00

Weegcellen en/of loadcellen koopt u bij Dexman

Bent u op zoek naar opnemers (weegcellen) die gebruikt zullen worden in het kader van de “wettelijke” weging ? Onze opnemers beantwoorden perfect aan uw eisen en zijn gecertificeerd in overeenstemming met de betreffende internationale wetgeving, de OIML-aanbeveling R60 en de norm EN 45500. Is uw toepassing eerder industrieel? De DEXMAN-weegopnemers zijn ontworpen voor gebruik in uiterst strenge en vijandige omstandigheden (vochtige omgeving, agressieve of explosieve omgevingen – ATEX gas + stof). Een zeer groot gamma van modellen wordt u aangeboden. De meeste modellen zijn zelfs leverbaar uit voorraad. Een kort bericht volstaat om u in “reële tijd” te informeren over de beschikbaarheid van onze producten.

Weegcellen worden in de volksmond ook wel loadcell genoemd. Deze zijn ontworpen om kracht of gewicht te voelen onder een breed scala van ongunstige omstandigheden. Ze zijn niet alleen de meest essentiële deel van een elektronisch weegsysteem, maar ook de meest kwetsbare. Om zo effectief mogelijk de weegcel te krijgen, moet de gebruiker een grondig inzicht in de technologie, constructie en werking van dit unieke apparaat. Bovendien is het noodzakelijk dat de gebruiker de juiste weegcellen voor toepassing selecteert en de nodige zorg voor de loadcell tijdens de levensduur.

Gewichtscontrole is essentieel voor de procesindustrie. Elk molecuul heeft immers zijn eigen intrinsiek gewicht. Een nauwkeurig gewicht betekent dus dat u precies weet hoeveel product/materiaal uw bedrijf binnenkomt, de exacte voorraadniveaus zijn altijd bekend, hoe uw mengsels zijn samengesteld en hoeveel er verwerkt, verpakt en geleverd wordt. Omdat wegen eigenlijk neerkomt op het ’tellen van moleculen’, hebben factoren als temperatuur- of luchtdrukschommelingen geen invloed op de meting. Dexman levert de instrumentatie met software die speciaal voor de industrie is ontwikkeld, zodat u weet wat er in uw bedrijf gebeurt en u – indien nodig – eenvoudig uw planning kunt bijwerken, wijzigen en/of controleren en uw productie kunt controleren. Dit maakt tracking en tracking een ‘fluitje van een cent’.

Meetversterkers en weegversterkers in één- en meerkanaalsuitvoeringen. Weegprocess-controllers zijn in het algemeen al softwarematig voorbereid voor een bepaalde toepassing. Zo zijn er procescontrollers voor doseren, checkweighing en bandweging. Maar er zijn ook vrij programmeerbare procescontrollers voor processen waardoor voorbeeld kracht van koppel wordt gemeten. Bekijk  hier  de mogelijkheden

“Dexman passie voor techniek.”

Weegschaalcomponenten voor individuele weegconstructies

Voor gespecialiseerde werkgebieden zijn geschikte weegschaalcomponenten nodig, waaruit u uw eigen functionele weegapparatuur of een weegschaal kunt vervaardigen. Van het hoofdcomponent – de weegcel – tot verschillende displays, kalibratiegewichten en extra toebehoren, Dexman biedt een breed scala aan geschikte componenten voor uw weegsysteem. Kom het direct online te weten of neem telefonisch contact met ons op om meer te weten te komen over ons productassortiment.

Dexman, een bedrijf met impact!

Bezoek ons

Heeft u vragen of wilt u een offerte ontvangen meen dan vrijblijvend contact met ons op.

has been added to the cart. View Cart