Kraanweegschalen

Kraanweegschalen, ook wel bekend als kraanwegers of hijskranen, zijn een soort weegschalen die speciaal ontworpen zijn om het gewicht van zware voorwerpen en materialen te meten. Deze weegschalen worden vaak gebruikt in industriële en commerciële omgevingen waar het wegen van zware voorwerpen een belangrijk onderdeel is van het productieproces of de logistiek.

Kraanweegschalen bestaan uit een aantal componenten die samenwerken om het gewicht van een object te meten. De basis van de kraanweegschaal is de weegcel, die de krachten meet die op de kraan worden uitgeoefend wanneer een object wordt opgetild. Deze weegcellen kunnen worden aangesloten op verschillende soorten meetapparatuur, zoals weegschalen, computers en displays.

Een ander belangrijk onderdeel van de kraanweegschaal is de hijsinrichting. Dit is de component die het mogelijk maakt om het object op te tillen en te verplaatsen. Kraanweegschalen zijn er in verschillende types, waaronder hangende en op de grond geplaatste kraanweegschalen. Hangende kraanweegschalen worden aan een kraan of takel bevestigd en kunnen worden gebruikt om zware voorwerpen op te tillen en te wegen. Op de grond geplaatste kraanweegschalen hebben een plateau waarop het object wordt geplaatst om te wegen.

Er zijn verschillende soorten kraanweegschalen beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Sommige kraanweegschalen zijn ontworpen voor gebruik in bepaalde omgevingen, zoals natte of corrosieve omgevingen, terwijl andere speciaal zijn ontworpen voor gebruik met bepaalde soorten hijsapparatuur.

Een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een kraanweegschaal is de nauwkeurigheid van de metingen. De nauwkeurigheid van een kraanweegschaal hangt af van verschillende factoren, zoals het type weegcel, de gevoeligheid van de weegcel en de kwaliteit van de meetapparatuur. Sommige kraanweegschalen hebben ook speciale functies, zoals automatische nulstelling en tarrafuncties, die de nauwkeurigheid van de metingen kunnen verbeteren.

Kraanweegschalen worden vaak gebruikt in de bouw, de scheepvaart, de transportsector en andere industrieën waar het wegen van zware voorwerpen en materialen een belangrijk onderdeel van het productieproces is. Bijvoorbeeld, in de bouwsector worden kraanweegschalen vaak gebruikt om het gewicht van betonblokken, staalconstructies en andere zware bouwmaterialen te meten. In de scheepvaart worden kraanweegschalen gebruikt om het gewicht van containers, vracht en andere ladingen te meten.

Kraanweegschalen koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen over de kraanweegschalen, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.