Wanneer moet ik mijn weegschaal laten ijken?

Categorie: Sensoren

Een weegschaal moet geijkt worden wanneer er directe handel gepleegd wordt over de weegschaal. Dit houdt in dat er op basis van gewicht een prijs wordt doorberekend. Is dit niet geval, maar de weegschaal bijvoorbeeld gebruikt voor interne controle? Dan is de kalibratie van een weegschaal voldoende.

Bij het keuren of ijken van een weegschaal is de kalibratie een onderdeel van het proces. Bij kalibratie wordt vastgesteld of de aangegeven waarde van een meetmiddel in overeenstemming is met de werkelijke van een meetgrootheid. Dit houdt in dat met gecertificeerde gewichten wordt getest of op ieder punt van het weegplateau hetzelfde gewicht wordt weergegeven en hier geen afwijking in zit. Wanneer deze is goed bevonden kunt u hier een kalibratiecertificaat van ontvangen. Veelal gebeurd een kalibratie jaarlijks om zo afwijkingen in gewicht te voorkomen.

Dexman beantwoord uw vragen over ijken

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen over de ijken, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.