Data-acquisitie systemen voor elektrische voertuigen

Data-acquisitie systemen spelen een cruciale rol bij het monitoren en analyseren van de prestaties van elektrische voertuigen. Deze systemen zijn ontworpen om gegevens te verzamelen over verschillende aspecten van de werking van het voertuig, waaronder de accustatus, de motorprestaties, de temperatuur, het verbruik en andere variabelen. Deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd om de prestaties van het voertuig te beoordelen, problemen op te sporen en de efficiëntie van het onderhoud te verbeteren.

Data-acquisitie systemen voor elektrische voertuigen zijn uitgerust met verschillende sensoren die zijn ontworpen om specifieke gegevens te verzamelen. Deze sensoren worden op strategische locaties in het voertuig geïnstalleerd om de belangrijkste prestatie-indicatoren te bewaken. Enkele van de belangrijkste sensoren die in deze systemen worden gebruikt, zijn onder meer de stroom- en spanningsensor, temperatuursensor, energieterugwinsysteem en het GPS-systeem.

De stroom- en spanningsensor worden gebruikt om de status van de accu te meten. Deze sensor meet de stroom die van de accu naar de motor vloeit en de spanning van de accu. Hierdoor kan het data-acquisitie systeem de accustatus van het voertuig monitoren en eventuele problemen in de accu identificeren.

De temperatuursensor meet de temperatuur van de motor en de batterijen van het voertuig. Deze sensor wordt gebruikt om de prestaties van de motor en de accu te monitoren en eventuele oververhitting te voorkomen. Door de temperatuur van de motor en de accu te meten, kan het data-acquisitie systeem problemen opsporen en onderhoudswerkzaamheden plannen om de prestaties van het voertuig te verbeteren.

Het energieterugwinsysteem wordt gebruikt om de energie die wordt opgewekt tijdens het remmen of vertragen van het voertuig op te slaan. Deze opgeslagen energie kan vervolgens worden gebruikt om het voertuig te voeden tijdens het rijden. Het data-acquisitie systeem kan het energieverbruik en -opwekking van het voertuig monitoren en de efficiëntie van het energieterugwinsysteem beoordelen.

Het GPS-systeem wordt gebruikt om de positie van het voertuig te bepalen en te volgen. Dit is vooral handig voor het monitoren van het voertuig in realtime en het bijhouden van de prestaties over langere afstanden. Het data-acquisitie systeem kan deze gegevens gebruiken om het brandstofverbruik te berekenen, de prestaties van het voertuig te beoordelen en mogelijke routesuggesties te geven om de efficiëntie te verbeteren.

Data-acquisitie systemen koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren, verplaatsingssensoren en Data Acquisitie systemen. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.