Waarvoor gebruik je een verplaatsingssensor?

Categorie: Sensoren

Een verplaatsingssensor is bijzonder geschikt voor nauwkeurige afstandsmeting. Ze werken volgens verschillende fysische meetmethoden, waardoor hun toepassingsgebied ook breed is. Een verplaatsingssensor wordt vooral veel gebruikt in zeer dynamische gebieden, zoals de auto-industrie of machinetechniek. Er zijn zowel contactloze als contactverplaatsingssensoren op de markt verkrijgbaar.

Verplaatsingssensoren zijn een andere term die wordt gebruikt om positiesensoren te beschrijven. Onze typen verplaatsingssensoren zijn te zien op onze website. Ons assortiment omvat lineaire positiesensoren, roterende positiesensoren en een scala aan verschillende technologieën.

Er worden verschillende typen verplaatsingssensoren gebruikt voor verschillende toepassingen. Zo zou een kleine compacte potentiometer geschikt zijn voor toepassingen die de verplaatsing van het voetpedaal meten, terwijl een grotere heavy-duty kabelverlengingstransducer geschikt zou zijn voor toepassingen met een groter bereik, zoals hydraulische giekverlenging op mobiele apparatuur.

Lineaire verplaatsingssensoren

Lineaire verplaatsingssensoren kunnen zowel contactmakende als contactloze technologieën gebruiken. Ze meten beweging in een lineaire beweging langs een enkele as. Wij leveren lineaire verplaatsingssensoren voor een breed scala aan zware toepassingen in een breed scala van industrieën. We kunnen de volgende typen lineaire verplaatsingssensoren leveren;

  • Potentiometers
  • Inductieve sensoren
  • Magnetostrictief
  • LVDT’s

Roterende verplaatsingssensoren

Roterende verplaatsingssensoren worden gebruikt om beweging op een roterende manier te bewaken en te meten. Dit kan met de klok mee of tegen de klok in. Sommige roterende verplaatsingssensoren kunnen “multi-turn” verplaatsing meten, waarbij de rotatie 360° overschrijdt. Er zijn veel verschillende soorten technologie die worden gebruikt voor roterende verplaatsingssensoren, waarvan sommige vergelijkbaar zijn met lineaire verplaatsingssensoren. De opties die we beschikbaar hebben zijn onder andere;

  • Potentiometer
  • Hall-effect
  • Optisch
  • PIP’s
  • RVDT

Encoders

Encoders zijn een van onze typen roterende verplaatsingssensoren. Ze zijn beschikbaar als absoluut of incrementeel; dit verwijst naar hoe ze de roterende verplaatsing meten. Een absolute encoder kan vanaf een startpunt metingen van de rotatieverplaatsing geven, ongeacht de stroomtoevoer naar het apparaat. Incrementele encoders kunnen het verschil in verplaatsing van het ene instelpunt naar het andere meten en als de stroom uitvalt, begint een nieuwe meting met een nieuw referentiepunt. Encoders meten hoeken en worden gebruikt in toepassingen in robotica, machinebouw, de voedingsindustrie en vele andere gebieden.

Kabelverlengingstransducers

Kabelverlengingstransducers zijn een soort lineaire verplaatsingssensoren, ze kunnen ook worden aangeduid als “stringpotten” of “trekdraadsensoren”. Ze gebruiken een roestvrijstalen kabel om de lineaire positie te meten, waardoor ze zeer geschikt zijn voor positietoepassingen op grote afstand, omdat ze een groter bereik tot maatverhouding hebben dan andere typische staafaangedreven sensoren.

Een verplaatsingssensor koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen over een verplaatsingssensor of wilt u een offerte ontvangen neem dan contact met ons op.

Geef een reactie