Hoe werkt de Load Cell-versterker?

Categorie: Sensoren

De signalen die door een loadcel worden geproduceerd, zijn meestal in mV (millivolt). Een load cell-versterker zet het mV-signaal om in krachtigere signalen zoals 4-20 mA , 0-10 VDC, ±10 VDC, RS232, RS485 en USB. Een load cell-versterker heeft extra vermogen nodig.

Een opmerkelijk aspect hierbij is dat het versterken van het signaal er niet voor zorgt dat de kerngegevens veranderen. Met andere woorden, er ontstaan ​​geen onnauwkeurigheden in de meetwaarde.

Het proces van het omzetten of wijzigen van het signaal wordt signaalconditionering genoemd. Er zijn verschillende andere signaalvoorwaardelijke methoden, zoals filteren, linearisatie en meer, naast versterking.

Dit soort hardware-uitbreidingen worden geselecteerd op basis van de vereisten van het project.

Een load cell-versterker koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen over een load cell-versterker, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie