Categorie: Sensoren

De signalen die door een loadcel worden geproduceerd, zijn meestal in mV (millivolt). Een load cell-versterker zet het mV-signaal om in krachtigere signalen zoals 4-20 mA , 0-10 VDC, ±10 VDC, RS232, RS485 en USB. Een load cell-versterker heeft extra vermogen nodig.

Een opmerkelijk aspect hierbij is dat het versterken van het signaal er niet voor zorgt dat de kerngegevens veranderen. Met andere woorden, er ontstaan ​​geen onnauwkeurigheden in de meetwaarde.

Het proces van het omzetten of wijzigen van het signaal wordt signaalconditionering genoemd. Er zijn verschillende andere signaalvoorwaardelijke methoden, zoals filteren, linearisatie en meer, naast versterking.

Dit soort hardware-uitbreidingen worden geselecteerd op basis van de vereisten van het project.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen en/of loadcellen, krachtsensors en/of krachtopnemers, koppelmeters en/of koppelopnemer, meetversterkers, weegversterkers en data acquisitie systemen. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen.

Heeft u vragen over een load cell-versterker, neem dan vrijblijvend contact met ons op.