Aerospace sector in Nederland

De Aerospace sector in Nederland is een belangrijke en bloeiende industrie die zich richt op het ontwerpen, produceren en onderhouden van lucht- en ruimtevaartuigen. De sector is van groot belang voor de economie van Nederland en biedt werk aan duizenden hooggekwalificeerde professionals.

Nederland heeft een lange geschiedenis in de Aerospace sector, met bedrijven zoals Fokker die al in de jaren 20 van de vorige eeuw begonnen met het ontwerpen en produceren van vliegtuigen. Sindsdien is de sector sterk gegroeid en hebben veel Nederlandse bedrijven en organisaties zich gevestigd als belangrijke spelers in de mondiale Aerospace industrie.

Een van de belangrijkste spelers in de Aerospace sector in Nederland is Airbus Defence and Space Netherlands (voorheen Dutch Space). Dit bedrijf, gevestigd in Leiden, is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van satellieten en ruimtevaartuigen. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd in de sector en heeft bijgedragen aan veel belangrijke ruimtemissies, waaronder de Rosetta-missie naar de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko.

Een ander belangrijk Nederlands bedrijf in de Aerospace sector is Fokker Technologies. Dit bedrijf, dat werd opgericht in 1919, is gespecialiseerd in de productie van vliegtuigen en vliegtuigonderdelen. Het bedrijf heeft vestigingen over de hele wereld en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van veel belangrijke vliegtuigen, waaronder de Boeing 787 Dreamliner.

Naast deze grote spelers zijn er ook veel kleine en middelgrote bedrijven in de Aerospace sector in Nederland. Deze bedrijven richten zich vaak op nichemarkten en bieden gespecialiseerde producten en diensten aan de sector. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Aeronamic, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van vliegtuigcomponenten zoals turbines en motoren.

De Nederlandse overheid heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Aerospace sector in Nederland. De overheid heeft bijvoorbeeld geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van lucht- en ruimtevaarttechnologie en heeft beleid ontwikkeld om de sector te ondersteunen en te stimuleren. Dit heeft bijgedragen aan de groei van de sector en heeft Nederland geholpen om een belangrijke speler te worden in de mondiale Aerospace industrie.

Een ander belangrijk aspect van de Aerospace sector in Nederland is de aanwezigheid van kennisinstituten en onderzoekscentra. Deze instituten, zoals de Technische Universiteit Delft en het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR), spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en het opleiden van hooggekwalificeerde professionals voor de sector. Dit zorgt ervoor dat de sector blijft innoveren en dat Nederland blijft bijdragen aan de ontwikkeling van de mondiale Aerospace industrie.

Oplossingen voor de Aerospace sector vindt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.