Gewicht en volume meting in de luchtvaartindustrie

Gewicht en volume meting zijn van groot belang in de luchtvaartindustrie. Het is essentieel om de exacte afmetingen en het gewicht van het vliegtuig en de lading te kennen om een veilige en efficiënte vlucht te garanderen. In deze tekst zullen we de belangrijkste methoden en systemen bespreken die worden gebruikt voor gewicht en volume meting in de luchtvaartindustrie.

Gewicht meting is een cruciale factor in de luchtvaartindustrie, omdat het gewicht van het vliegtuig van invloed is op verschillende aspecten, zoals brandstofverbruik, vliegsnelheid, stabiliteit en manoeuvreerbaarheid. Om nauwkeurige gewichtsgegevens te verzamelen, worden verschillende systemen gebruikt, waaronder weegschalen en load cells.

Weegschalen worden gebruikt om het gewicht van het vliegtuig en de lading te meten. Deze weegschalen zijn meestal geïnstalleerd op de grond en worden gebruikt om het gewicht van het vliegtuig te meten wanneer het op de grond staat. Het gewicht van het vliegtuig wordt berekend door de kracht te meten die op de weegschaal wordt uitgeoefend door het vliegtuig.

Load cells zijn sensoren die worden gebruikt om het gewicht van de lading te meten. Deze sensoren worden gebruikt om het gewicht te meten dat op de vrachtvloer van het vliegtuig wordt geplaatst. De load cells kunnen ook worden gebruikt om het gewicht van de brandstof en andere materialen die aan boord van het vliegtuig worden vervoerd, te meten.

Volume meting is ook belangrijk in de luchtvaartindustrie. Het volume van de lading en de bagage beïnvloeden de beschikbare ruimte in het vliegtuig en hebben dus invloed op het gewicht en de stabiliteit van het vliegtuig. Er zijn verschillende methoden die worden gebruikt om het volume van de lading te meten, waaronder de waterpas en volumetrische methoden.

Bij de waterpas methode wordt de lading in een container geplaatst die op een helling staat. De helling wordt aangepast om het water in een waterpas te houden. Het volume van de lading kan vervolgens worden berekend op basis van de hoogte van de lading op de helling en de afmetingen van de container.

De volumetrische methode maakt gebruik van de afmetingen van de lading om het volume te berekenen. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een laserscanner die de afmetingen van de lading in 3D meet. De volumetrische methode is snel en nauwkeurig, maar kan duur zijn vanwege de kosten van de scanner.

Het is belangrijk op te merken dat de luchtvaartindustrie regelmatig gewicht- en volumecontroles uitvoert om te zorgen dat de lading en bagage correct worden geladen en om de veiligheid van de passagiers en bemanning te waarborgen.

Oplossingen voor gewicht en volume meting vindt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren, verplaatsingssensoren en Data Acquisitie systemen. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.