Bandweger kopen?

Wilt u een bandweger kopen, Dexman heeft daarvoor de oplossing!

Op deze pagina vindt u actuele en achtergrondinformatie over bandwegers. Een bandweger wordt in de volkmond ook wel bandwegen, gewogen bandtransporteurs, bandtransporteurs met weegsecties, belt scales, belt weighing of belt weighers genoemd. Dus wilt u een bandweger kopen vraag bij ons dan vrijblijvend een offerte aan.

bandweger

Waar wordt een bandweger toegepast?

Door een bandweger kan een transportband dynamisch of statisch wegen. Deze bandwegers zijn geschikt voor zeer uiteenlopende lichte en zware toepassingen en is in te zetten in ijkwaardige toepassingen.

Onze bandwegers vinden voor 80% hun weg in de recyclingbranche, en worden daarbij ingezet op zowel stationaire als mobiele installaties, zoals sorteer-, breek- en zeefinstallaties. De weger kan ook voor een grote variëteit aan andere producten worden ingezet, denk daarbij bijvoorbeeld aan chocolade, waspoeder, nootjes, maar ook diepvriesfruit en rozijnen.

Nieuwe of bestaande transportbanden

De bandwegers worden in een nieuwe of bestaande transportbanden gemonteerd en registreert de bandbelading en de bandsnelheid. Er is een groot aantal verschillende uitvoeringen beschikbaar. Afhankelijk van het type band, machine en toepassing wordt het juiste type bepaald.
Bandweger kopen

Statisch of dynamisch wegen

Bij een statische bandweger wordt gebruikt in een productielijn waar de capaciteit per uur niet zo hoog ligt. Het product wordt automatisch opgevoerd waarna de band stopt. Nadat een gewichtsregistratie heeft plaatsgevonden wordt het product automatisch afgevoerd. De statische bandwegers kunnen in diverse maten en weegvermogens geleverd worden. Bij dynamische systemen gebeurt dit allemaal automatisch.

BLT SERIE voor het continu-wegen

De BLT serie is een bandweeg unit voor het continu wegen van een transportband. De module is geschikt voor het creëren van een continue weegsystemen, zelfs voor reeds bestaande.

Hoofdkenmerken

  • Functies met 1 aluminium excentrische belastingcel gemaakt volgens OIML R60 normen, bescherming tegen vuil en water volgens de IP67-standaarden (350 Ohm ingangsweerstand).
  • Het is opgebouwd uit carbon staal oven-het-vuren geschilderde profielen en buizen en voorzien van klemmen voor de installatie.
  • Tot 15 VDC voeding.
  • IP67 hermetische aansluitdoos met afgeschermde 5m lange 6-pins kabel voor aansluiting op de indicator / stroom integrator.

Extra geschikbaar

  • Belt snelheid encoder.
  • Calibration gewicht.
  • Speciale maten en capaciteiten.

Een bandweger kopen doet u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Als u meer informatie wilt ontvangen of een offerte neem dan vrijblijvend contact met ons op.