Welke eisen worden aan een weegschaal gesteld?

Categorie: Sensoren

Een weegschaal moet bij wegen op E-teken voldoen aan de eisen uit de Metrologiewet. Dit houdt in dat de weegschaal gekeurd, voorheen ijken, moet zijn. Daarbij speelt de nauwkeurigheid van de weegschaal ook een belangrijke rol. Uit regelgeving is vastgelegd dat de fout bij het meten van de hoeveelheid product niet groter mag zijn dan 1/5 van de maximaal toelaatbare fout van de nominale hoeveelheid.

In het jaar 1980 is aan de hand van onderstaande hoeveelheid een relatie gelegd tussen de hoeveelheid en de ijkeenheid van weegschalen.

ominale hoeveelheid van de verpakkingIJkeenheid van de weegschaal
5 g of ml en hoger0.1g kleiner
15 g of ml en hoger0.2g kleiner
35 g of ml en hoger0.5 kleiner
125 g of ml en hoger1.0g kleiner
350 g of ml en hoger2.0g kleiner
1.750 g of ml en hoger5.0g kleiner
3.500 g of ml en hoger10.0g kleiner
7.000 t/m 10.000 of ml en hoger20.0g kleiner

Een weegschaal kopen doet u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen over een weegschaal, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.