Categorie: Sensoren

Een meetversterker zorgt ervoor dat een signaal van een loadcell wordt omgezet in een analoog of digitaal signaal. Een loadcell is een transducer die kracht of massa omzet in een meetbare elektrische uitgang, meestal aangeduid als milli volt per volt (mV / V).

Wheatstone

In 1843 ontwierp de Engelse fysicus Sir Charles Wheatstone een brugschakeling die elektrische weerstanden kon meten. Het Wheatstone brug circuit is ideaal voor het meten van de weerstandsveranderingen die zich voordoen in strain gauges.

De Wheatstone-brug wordt gevoed met gestabiliseerde spanning. Dus een 2 mV / V loadcell geeft 20 millivolt-signaal op volle belasting wanneer het gevoed wordt met 10v.

Meetversterker

De meetversterker is geschikt voor de aansluiting van loadcellen, weegcellen, krachtsensoren, koppelsensoren, versnellingssensoren en verplaatsingssensoren en voor alle actieve sensoren met spanningsuitgang of stroomuitgang. Naast versterkers met analoge uitgang hebben wij ook meetversterkers en dataloggers met interfaces en met radiotransmissie.

Contact over een meetversterker

Wilt u meer weten over de meetversterkers voor loadcellen neem dan contact met ons op.