Wat is een meetversterker voor loadcell?

Categorie: Sensoren

Een meetversterker zorgt ervoor dat een signaal van een loadcell wordt omgezet in een analoog of digitaal signaal. Een loadcell is een transducer die kracht of massa omzet in een meetbare elektrische uitgang, meestal aangeduid als milli volt per volt (mV / V).

Wheatstone

In 1843 ontwierp de Engelse fysicus Sir Charles Wheatstone een brugschakeling die elektrische weerstanden kon meten. Het Wheatstone brug circuit is ideaal voor het meten van de weerstandsveranderingen die zich voordoen in strain gauges.

De Wheatstone-brug wordt gevoed met gestabiliseerde spanning. Dus een 2 mV / V loadcell geeft 20 millivolt-signaal op volle belasting wanneer het gevoed wordt met 10v.

Meetversterker

De meetversterker is geschikt voor de aansluiting van loadcellen, weegcellen, krachtsensoren, koppelsensoren, versnellingssensoren en verplaatsingssensoren en voor alle actieve sensoren met spanningsuitgang of stroomuitgang. Naast versterkers met analoge uitgang hebben wij ook meetversterkers en dataloggers met interfaces en met radiotransmissie.

Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact over een meetversterker

Wilt u meer weten over de meetversterkers voor loadcellen neem dan contact met ons op.

Geef een reactie