Wat houdt Ex of ATEX in?

Categorie: Sensoren

De termen Ex of ATEX geven aan dat er wordt gewogen in een explosiegevaarlijke omgeving. Het gebruik van een ATEX weegschalen/of loadcell is in deze situatie dan ook verplicht. De kans op explosiegevaar wordt aangeduid met een zone. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen zones 1 en 2 en ATEX zones 21 en 22. Hierbij worden ATEX zones 1 en 2 aangeduid voor de kans op een gasexplosie en ATEX zones 21 en 22 voor de kans op een stof explosie.

Welke EX zones zijn er?

In een omgeving waarbij de kans op een explosie aanwezig is zijn verschillende ATEX zones. De uiteindelijke zone-indeling wordt bepaald naar hoe frequent een explosief mengsel kan ontstaan.

  • Zone 0,     Gas explosie gevaar, > 10% van de bedrijfsduur
  • Zone 1,     Gas explosie gevaar,  Tussen 0,1% en 10% van de bedrijfsduur
  • Zone 2,     Gas explosie gevaar, < 0,1% van de bedrijfsduur 
  • Zone 20,   Stof explosie gevaar, > 10% van de bedrijfsduur
  • Zone 21,   Stof explosie gevaar, Tussen 0,1% en 10% van de bedrijfsduur
  • Zone 22,   Stof explosie gevaar, < 0,1% van de bedrijfsduur

Een ATEX weegschalen/of loadcell koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen over de ATEX weegschalen/of loadcell , neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.