Categorie: Sensoren

Krachtsensoren zijn verantwoordelijk voor het meten van de kracht die op een object inwerkt. Als gouden regel worden zowel trek- en drukkrachten als elastische vervormingen gemeten.

Er zijn verschillende natuurkundige wetten die gebaseerd zijn op kracht.Een daarvan is het bekende principe dat wanneer toegepast op een willekeurig object van massa, kracht de snelheid van het object verandert. Wanneer er een evenwichtige verdeling van krachten in het object is, is er versnelling. Als je de kracht op een voorwerp wilt meten, heb je een apparaat nodig dat een krachtsensor wordt genoemd.

Voordelen van krachtsensoren

Krachtsensoren zijn nuttig in verschillende industrieën. Deze hebben uiteenlopende toepassingsgebieden in het werk. Een cruciaal aandachtspunt is krachtmeting in productiebedrijven, waar krachtopnemers vaak worden gebruikt om de kracht te bepalen voor gewichtsmeting of in het productieproces. Maar industrieel gebruik beslaat slechts een klein deel van de krachtmeting.

In het wegverkeer speelt krachtmeting een essentiële rol. Zo worden krachtsensoren gebruikt in vrachtwagens. Dit betekent dat de aslast nauwkeurig kan worden bepaald om een ​​effectieve en snelle bewaking mogelijk te maken.

In auto’s worden verschillende krachtsensoren gebruikt. Zo bieden krachtsensoren op het gebied van aanhangerkoppelingen de mogelijkheid om de belading van de aanhanger te kennen en statische informatie vast te stellen in relatie tot dynamisch rijgedrag op de weg. Het betekent dat de regeltechniek in het voertuig sneller en effectiever kan reageren achter het stuur.

Krachtsensoren worden gebruikt in verschillende toepassingen in de spoorwegindustrie. Ze bepalen het vrachtgewicht en de personenauto’s of de trekkrachten van de dissel.

Alle verzamelde informatie zal beschikbaar worden gesteld om een ​​soepele en veilige werking binnen de aanbevolen parameters te garanderen. Krachtsensoren worden niet alleen gebruikt op het spoor, maar ook in het spoorsysteemgebied. Dergelijke sensoren bepalen het aantal wielen dat over het baandeel wordt gereden en geven het baanvak vrij of blokkeren en vergroten de toekomstige veiligheid van het spoorverkeer.

Op het gebied van bruggen en kranen heeft het gebruik van krachtsensoren een positief effect op de gebruikersveiligheid en techniek. Hiermee kunnen ook structurele problemen of schade in een vroeg stadium worden gedetecteerd, wat de veiligheid bij elke stap verhoogt.

Bij kranen worden verschillende krachtsensoren alleen gebruikt om het zwaartepunt van de kraan te bepalen, maar ook om het gewicht van de trailer te controleren. Het zorgt voor effectievere prestaties en meer veiligheid bij het werken met zwaar materieel.

Contact

Heeft u vragen over een krachtsensor of wilt u een offerte ontvangen neem dan contact met on op.