Hoe werken krachtsensoren?

Categorie: Sensoren

Krachtsensoren zijn verantwoordelijk voor het meten van de kracht die op een object inwerkt. Als gouden regel worden zowel trek- en drukkrachten als elastische vervormingen gemeten.

Er zijn verschillende natuurkundige wetten die gebaseerd zijn op kracht.Een daarvan is het bekende principe dat wanneer toegepast op een willekeurig object van massa, kracht de snelheid van het object verandert. Wanneer er een evenwichtige verdeling van krachten in het object is, is er versnelling. Als je de kracht op een voorwerp wilt meten, heb je een apparaat nodig dat een krachtsensor wordt genoemd.

Voordelen van krachtsensoren

Krachtsensoren zijn nuttig in verschillende industrieën. Deze hebben uiteenlopende toepassingsgebieden in het werk. Een cruciaal aandachtspunt is krachtmeting in productiebedrijven, waar krachtopnemers vaak worden gebruikt om de kracht te bepalen voor gewichtsmeting of in het productieproces. Maar industrieel gebruik beslaat slechts een klein deel van de krachtmeting.

In auto’s worden verschillende krachtsensoren gebruikt. Zo bieden krachtsensoren op het gebied van aanhangerkoppelingen de mogelijkheid om de belading van de aanhanger te kennen en statische informatie vast te stellen in relatie tot dynamisch rijgedrag op de weg. Het betekent dat de regeltechniek in het voertuig sneller en effectiever kan reageren achter het stuur.

Krachtsensoren worden gebruikt in verschillende toepassingen in de spoorwegindustrie. Ze bepalen het vrachtgewicht en de personenauto’s of de trekkrachten van de dissel.

Op het gebied van bruggen en kranen heeft het gebruik van krachtsensoren een positief effect op de gebruikersveiligheid en techniek. Hiermee kunnen ook structurele problemen of schade in een vroeg stadium worden gedetecteerd, wat de veiligheid bij elke stap verhoogt.

Bij kranen worden verschillende krachtsensoren alleen gebruikt om het zwaartepunt van de kraan te bepalen, maar ook om het gewicht van de trailer te controleren. Het zorgt voor effectievere prestaties en meer veiligheid bij het werken met zwaar materieel.

Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Heeft u vragen over een krachtsensor of wilt u een offerte ontvangen neem dan contact met ons op.

Geef een reactie