Hoe gebruik je een multimeter?

Categorie: Sensoren

Een multimeter is een zeer nuttig instrument als je serieus aan de gang wilt gaan met de elektronica. Door middel van een meerkeuzeschakelaar kan de meter zo ingesteld worden dat deze weerstand, voltage of amperage meet. Sommige multimeters hebben zelfs instellingen waarmee diodes, transistors en frequenties kunnen worden gemeten.

Een multimeter heeft verder per meetonderwerp verschillende meetstanden waar binnen gemeten kan worden. Zo kan voltage zowel in wisselstroom (AC) en gelijkstroom (DC) worden gemeten.

Het kiezen van een multimeter
Een goedkope multimeter is prima geschikt voor algemeen gebruik bij je elektronica projecten. Een dergelijke digitale multimeter is de beste keus als eerste multimeter. Zelfs de goedkoopste multimeter is prima geschikt voor het testen van simpele projecten.

Digitale multimeters
Alle digitale meters bevatten een batterij om voornamelijk het display te voeden. Ze gebruiken dus feitelijk zo goed als geen energie van het circuit dat je aan het testen bent. Dit betekent dat ze bij het DC voltage een zeer hoge weerstandswaarde hebben. Dit wordt ook wel ingang impedantie genoemd. Deze impedantie is 1M of hoger en zelfs vaak wel 10M. Hierdoor is het zeer onwaarschijnlijk dat een meting het geteste circuit verstoord en dat moet je nu net hebben.

hoe werkt een digitale multimeter? Uitleg bij budgetronics


Typische meetbereiken voor digitale multimeters zijn:(de maximaal gegeven waarden zijn de maximale waarden per meetbereik) * DC Voltage: 200mV, 2000mV, 20V, 200V, 600V.   * AC Voltage: 200V, 600V.   * DC stroom: 200µA, 2000µA, 20mA, 200mA, 10A*.   * AC stroom: geen. (dit heb je normaal gesproken ook niet nodig)   * Weerstand: 200, 2000, 20k, 200k, 2000k, Diode Test.

Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Geef een reactie