06-46808297 info@dexman.nl Waarderweg 54, Haarlem 08:00-17:00

Krachtsensoren of ook wel krachtopnemer koopt u bij Dexman

Krachtsensoren of ook wel krachtopnemer of force sensors genoemd is een sensor die de belasting of de kracht, uitgeoefend op de sensor, in een elektrisch signaal “vertaalt”. Krachtsensoren zijn de meest toegepaste sensoren in alle vormen van kracht- en gewichtsmeting, zoals winkelweegschalen, in de procesindustrie tot en met medische toepassingen.

Bent u op zoek naar krachtsensoren die moeten voldoen aan de voorschriften opgelegd door uw industriële toepassingen ? We bieden u een zeer volledig gamma van krachtsensors aan, die perfect in uw machine of proces geïntegreerd kunnen worden. Hebt u extra informatie nodig over het gebruik van de opnemers of staat de oplossing voor uw probleem niet op onze site beschreven staat, twijfel dan niet om ons team te contacteren. We garanderen u een snel en professioneel antwoord.

Door middel van krachtsensors kunnen krachten gesignaleerd en gemeten worden. Krachtsensoren kunnen worden gebruikt voor het handmatig meten van krachten, maar meestal worden Force sensors gemonteerd op een bepaald object om op deze manier de krachten die vrijkomen te meten. Krachtsensoren komen we in veel industrieën tegen, zoals in de scheepsbouw of on-offshore.

KDe expertise van Dexman op het gebied van hoge snelheid en hoge resolutie nauwkeurige meettechniek is een essentieel kenmerk bij krachtmetingstoepassingen, vooral als het gaat om destructief materiaalonderzoek en de exacte breekkrachtindicatie is een gegarandeerde vereiste. Ten behoeve van de productiecontrole en veiligheid wordt het testen van materialen uitgevoerd op basis van krachtmetingen. Nauwkeurige high-speed metingen kunnen worden uitgevoerd voor een breed scala aan dynamische compressie/spanning, koppel en belastingstoepassingen door toepassing van een combinatie van de geavanceerde Dexman-indicator voor krachtmeting en een hoogwaardige rekstrookomvormer. Voor deze toepassingen garanderen speciale, metalen vermoeiingsgedefinieerde weegcellen en momentsensoren betrouwbare en continue meetresultaten. Typische meetsystemen bewaken continu de uitgang van de rekstrook met 1600 metingen per seconde en bieden 16-bits uitgangen die zijn toegewezen aan het spoor, max./min-piek en hold of TIR-functies.

Meetversterkers en weegversterkers in één- en meerkanaalsuitvoeringen. Weegprocess-controllers zijn in het algemeen al softwarematig voorbereid voor een bepaalde toepassing. Zo zijn er procescontrollers voor doseren, checkweighing en bandweging. Maar er zijn ook vrij programmeerbare procescontrollers voor processen waardoor voorbeeld kracht van koppel wordt gemeten. Bekijk  hier  de mogelijkheden

“Dexman passie voor techniek.”

Toepassingen voor Krachtopnemers

– Veiligheidstoepassingen zijn typisch te vinden in takels en liften
– Het opnemen in het productieproces van bijvoorbeeld kabels die een bepaalde mate van uitrekking vereisen voor verdere verwerking, of voor betonnen liggers in het bouwproces van overspanningen en brugdekken.
– Het productieproces van het persen van pillen, pallets en granulaten.
– Het testen van materialen om het gedrag van materialen, onderdelen of apparatuur vast te stellen. Dit kan een destructieve of niet-destructieve testprocedure zijn.
– De destructieve tests omvatten breekkrachtdetectie en rek op het breekpunt van betonnen elementen, sleepkabels en ankerkettingen, enz.

Dexman, een bedrijf met impact!

Bezoek ons

Heeft u vragen of wilt u een offerte ontvangen meen dan vrijblijvend contact met ons op.

has been added to the cart. View Cart