Atex pallet truck weegschaal

Een ATEX pallet truck weegschaal is een speciaal soort weegschaal die is ontworpen om te worden gebruikt in explosiegevaarlijke omgevingen. ATEX staat voor “ATmosphères EXplosibles” en is een Europese richtlijn die specifieke veiligheidseisen oplegt aan apparatuur die wordt gebruikt in omgevingen waar een explosiegevaar bestaat.

Een pallet truck weegschaal met ATEX combineert de functies van een weegschaal en een pallettruck, waardoor het mogelijk is om materialen te wegen en te verplaatsen in één enkel apparaat. Dit maakt het een handig hulpmiddel voor industrieën die werken met explosieve materialen, zoals de chemische industrie, de olie- en gasindustrie, en de farmaceutische industrie.

Hoe werkt een ATEX pallet truck weegschaal?

Een pallet truck weegschaal werkt op basis van het hydraulische principe. Een hydraulische pomp wordt gebruikt om de pallettruck op te tillen en te verlagen, terwijl een belastingcel wordt gebruikt om de massa van de lading te meten.

De belastingcel is een sensor die is ingebouwd in de pallettruck en die de vervorming van een object meet wanneer het gewicht van de lading erop wordt geplaatst. Deze vervorming wordt omgezet in een elektrisch signaal dat wordt verzonden naar een weegindicator, die het gewicht van de lading berekent en weergeeft op een display.

De ATEX-certificering

De ATEX-certificering is een belangrijk kenmerk van een ATEX pallet truck weegschaal. Deze certificering garandeert dat de weegschaal voldoet aan de Europese veiligheidsvoorschriften voor apparatuur die wordt gebruikt in explosiegevaarlijke omgevingen.

Om te voldoen aan de ATEX-richtlijnen, moet een pallet truck weegschaal aan een aantal strikte eisen voldoen. Zo moeten alle elektrische componenten van de weegschaal voldoen aan de eisen voor explosieveiligheid, zoals bescherming tegen vonkvorming en oververhitting. Ook moeten alle mechanische componenten van de weegschaal, zoals de belastingcel en de hydraulische pomp, worden ontworpen en gebouwd volgens de richtlijnen voor explosieveiligheid.

Daarnaast moeten alle pallet truck weegschalen met ATEX worden geleverd met een ATEX-certificaat, dat aangeeft dat de weegschaal is getest en gecertificeerd voor gebruik in explosieve omgevingen.

Voordelen van een ATEX pallet truck weegschaal

Een pallet truck weegschaal met ATEX biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele weegschalen en pallettrucks. Ten eerste biedt het apparaat het voordeel van gewichtsmeting en verplaatsing in één enkel apparaat, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en de noodzaak van extra apparatuur wordt verminderd.

Een ATEX pallet truck weegschaal koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen over de ATEX pallet truck weegschaal, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.