Auto-industrie in Nederland

De auto-industrie is een belangrijke sector van de Nederlandse economie en heeft een lange geschiedenis. Nederland heeft een aantal bekende automerken geproduceerd, zoals Spyker en DAF, die wereldwijd bekendheid hebben gekregen. Hoewel er op dit moment geen grote autofabrieken in Nederland zijn gevestigd, is de Nederlandse auto-industrie nog steeds van belang voor de economie.

In Nederland zijn er verschillende bedrijven actief in de auto-industrie, waaronder toeleveranciers, fabrikanten van elektrische voertuigen en ingenieursbureaus. Nederland heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als een belangrijke speler op het gebied van elektrisch vervoer en heeft enkele belangrijke innovaties op dit gebied voortgebracht.

Een van de meest bekende bedrijven in de Nederlandse auto-industrie is Lightyear. Dit bedrijf is opgericht in 2016 door een groep studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en heeft als doel om de eerste commerciële zonneauto ter wereld te produceren. Het bedrijf heeft een prototype ontwikkeld dat in staat is om op zonne-energie lange afstanden af te leggen en heeft inmiddels meer dan 1000 pre-orders ontvangen.

Een ander belangrijk bedrijf in de Nederlandse auto-industrie is VDL Groep, een familiebedrijf dat zich richt op de productie van bussen, touringcars en personenauto’s. Het bedrijf heeft een sterke focus op duurzaamheid en heeft enkele innovatieve elektrische voertuigen op de markt gebracht. VDL Groep werkt ook samen met andere bedrijven in de sector om nieuwe technologieën te ontwikkelen en te implementeren.

Nederland heeft ook enkele belangrijke toeleveranciers in de auto-industrie, zoals NXP Semiconductors. Dit bedrijf is een belangrijke producent van halfgeleiders en levert deze aan autofabrikanten over de hele wereld. De halfgeleiders van NXP worden gebruikt in veel verschillende toepassingen, waaronder de elektronica van auto’s.

Naast deze bedrijven zijn er ook enkele belangrijke ingenieursbureaus actief in de Nederlandse auto-industrie, zoals TNO en RDW. TNO is een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat zich richt op duurzame mobiliteit en werkt samen met bedrijven en overheden om nieuwe technologieën te ontwikkelen. RDW is de Nederlandse instantie die verantwoordelijk is voor de registratie en controle van voertuigen en werkt samen met bedrijven om nieuwe technologieën te testen en te implementeren.

Hoewel de productie van personenauto’s in Nederland is afgenomen sinds de jaren ’60, is de auto-industrie nog steeds een belangrijke sector van de economie. Nederland heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als een belangrijke speler op het gebied van elektrisch vervoer en heeft enkele belangrijke innovaties op dit gebied voortgebracht.

Oplossingen voor de auto-industrie vindt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op om uw wensen te bespreken.