K6D80 Kracht-koppelsensor met 6 assen

type: 6-assige kracht-torsiesensor; nominale kracht: Fx, Fy: 500 N, Fz: 1 kN / 1 kN, Fz: 2,5 kN / Fx, Fy: 2 kN, Fz: 5 kN / Fx, Fy: 5 kN, Fz: 15 kN; nominaal koppel: Mx, My, Mz: 50 Nm / Mx, My, Mz: 100 Nm / Mx, My, Mz: 250 Nm;

Categorie:

Beschrijving

K6D80 Kracht-koppelsensor met 6 assen

De sensoren K6D meten de krachten en momenten in de drie richtingen van de ruimte. Ze zijn geschikt om de grijpkracht te regelen en voor vele toepassingen in robotica en productietechnologie.

Deze sensoren K6D en F6D zijn geschikt voor het meten van krachten en momenten in de 3 richtingen van het coördinatensysteem. Ze bestaan ​​uit in totaal 6 rekstrookjes volledige bruggen. De 6 meetsignalen worden geleverd via een 24-pins connector voor verdere verwerking met een meetversterker.

Om de krachten en momenten uit de 6 meetsignalen te berekenen, is een ijkmatrix vereist. De kalibratiematrix bepaalt de relatie tussen de 6 meetsignalen en de krachten Fx, Fy, Fz en de koppels Mx, My en Mz ( handmatig k6d_nl.pdf ).

Door speciale kalibratiematrices ( Matrix Plus ) te gebruiken, kunt u de nauwkeurigheid optimaliseren en overspraak minimaliseren voor een specifiek belastinggeval.

De toepassing van de kalibratiematrix bevindt zich bijvoorbeeld in de meetversterker GSV-8DS , zodat elk meetkanaal overeenkomt met één kracht of één koppel via de USB-interface of via de analoge uitgangen.

(Kanaal 1: Fx, Kanaal 2: Fy, Kanaal 3: Fy, Kanaal 4: Mx, Kanaal 5: My, Kanaal 6: Mz).

Om de krachten en koppels te berekenen, moeten alle 6 kanalen worden geëvalueerd. De vector met de 6 DMS-signalen wordt vermenigvuldigd met een 6×6-matrix om een ​​vector te verkrijgen (Fx, Fy, Fz, Mx, My, Mz).

Productomschrijving K6D80 Kracht-koppelsensor

 • type: 6-assige kracht-torsiesensor;
 • nominale kracht: Fx, Fy: 500 N, Fz: 1 kN / 1 kN, Fz: 2,5 kN / Fx, Fy: 2 kN, Fz: 5 kN / Fx, Fy: 5 kN, Fz: 15 kN;
 • nominaal koppel: Mx, My, Mz: 50 Nm / Mx, My, Mz: 100 Nm / Mx, My, Mz: 250 Nm;
 • nauwkeurigheidsklasse: 0,2%;
 • afmetingen: Ø80 mm x 50 mm;
 • montage en centrering: 6 x binnendraad M8x1,25; 2 boorgat Ø5 mm E7;
 • aansluiting: kabelwartel (CG) 5m 30-24 PUR / 24×0,06 mm 2 / geïntegreerde ronde connector (MP11);
 • materiaal: aluminiumlegering / roestvrij staal;
 • gewicht: 450 g / 1000 g;

benodigde accessoires:

 • kalibratiematrix SL;
 • kabelconfiguratie of verbindingskabel met SubD44HD (voor GSV-8DS) of M16, 24-polig, Type 423 (voor GSV-8AS)

aanbevolen accessoires:

 • versterker GSV-8DS SubD44HD, GSV-8AS;
 • kalibratiematrix SL / Plus;

Een Kracht-koppelsensor koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen neem dan contact met ons op

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “K6D80 Kracht-koppelsensor met 6 assen” te beoordelen