Welke weegcellen selecteer ik voor mijn tank & silo weging?

Tank en silowegers worden ingezet om de massa te bepalen van de inhoud van een silo. Onder statisch wegen verstaan we alles wat gewogen wordt om de absolute hoeveelheid te bepalen. Dit kan zijn een silo of bunkerwegers, weegplateaus, maar ook een gewogen mengers of mixers. Hieraan kan men dan de nodige intelligentie koppelen, zoals registraties of batch doseringen. Deze kunnen geleverd worden als losse weging of compleet met frame en machine.


Typen weegcellen

Voor een tank en/of siloweging worden Bending Beam of Shear beam loadcellen toegepast. Om een loadcell te selecteren moet eerst het totale gewicht bekend zijn. Het totale gewicht van de silo (dit is inclusief de filters, motoren, kleppen, mengers) moeten uiteraard gedeeld worden door het aantal load cells.

eegcellen voor tank en silo weging

Indien uw silo buiten staat moet u er rekening mee houden dat een harde wind een extra windload zal toevoegen aan het silo gewicht. De Invloeden van piping is een punt dat ook bekeken moet worden bij een aanvraag. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat de best mogelijke nauwkeurigheid is.


OIML ofwel ijkwaardig of niet?

Wilt u een tank gaan maken die ijkwaardig moet zijn. Dient u te controleren of de weegcellen aan de OIML eisen voldoen. Dit is meestal beschreven in de tekst of het logo staat bij de foto van de weegcell.

Voor meer informatie over ijkwaardigheid kunt u ook de pagina “Ijkwaardige deel berekenen weeginstallatie” bekijken.


Inbouwset van de weegcel

Wanneer de keuze is gemaakt voor een weegcel dient ook nog een inbouwset geselecteerd te worden. Er zijn diverse inbouwsets verkrijgbaar voor de weegcellen.

WEEGCELLEN ASSEMBLY KITS VOOR SBX EN SBK LOAD CELLS


Klemmenkast

Klemmenkasten / junction boxes worden gebruikt voor het elektrisch parallel schakelen van meerdere load cells. Wanneer er 3, 4, 6 of 8 weegcellen in 1 applicatie worden gebruik, moeten deze parallel aan elkaar worden geschakeld. Vanuit de klemmenkast gaat er 1 kabel naar de meetversterker.


Meetversterker voor het versterken van het signaal

Een versterker is een elektronische schakeling die tot taak heeft het vermogen van een elektrisch signaal te versterken. De vervormingssensor in een weegcel kan bestaan uit vier rekstrookjes, geplaatst in een brug van Wheatstone. Het uitgangssignaal van de rekstrookjes is in de orde van enkele millivolt en moet versterkt worden door een meetversterker voordat het gebruikt kan worden. Het uitgangssignaal van de meetversterker, doorgaans een gestandariseerd analoog 4-20 mA signaal, kan verder worden verwerkt. Afhankelijk van uw wensen en eisen kan er gekeken worden naar de diverse meetversterkers. Er zijn uitvoeringen met of zonder display en verschillende uitgangssignalen (4-20mA of 0-10V). Ook zijn er RS485 of RS232 poorten beschikbaar.


Weegcellen koopt u bij Dexman

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellenweegplatformenpalletweegschalenkraanweegschalen,  krachtsensorskoppelmetersmeetversterkersdruksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Als u meer informatie wilt ontvangen of een offerte neem dan vrijblijvend contact met ons op.

[contact_form subject=”Weegcellen voor tank & silo weging”]