Waar staan de verschillende IP-klassen voor?

Categorie: Sensoren

Met de IP-klassen wordt de waterdichtheid van een weegschaal aangeduid. De term IP staat hierbij voor International Protection. De normering zijn in de vorm van een IEC-norm vastgelegd door de International Electrotechnical Commission in Geneve. De verschillende IP-klassen worden dan ook internationaal toegepast en geven de gebruiker informatie over de bescherming van ieder elektronisch product. Hieronder een overzicht:

  • IP 65: Volledig stofdicht en beschermd tegen waterstralen
  • IP 66: Volledig stofdicht en beschermd tegen krachtige waterbespuiting en stortregen
  • IP 67: Volledig stofdicht en beschermd tegen onderdompelen in water.
  • IP68 / IP69K: Volledig stof- en waterdicht. De weegschaal is beschermd tegen verblijf onder water en kan met (hoge) waterdruk worden gereinigd.

Dexman voor alle vragen over de IP-klassen

Wij als Dexman weten als geen ander dat de juiste informatie het alle belangrijkste is. Want als een meting niet correct is heeft u niks aan de oplossing. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen dien wij bieden maar ook voor de wijze waarop wij communiceren. Wij bij Dexman staan voor kwaliteit, service en oplossing gerichtheid. Hierin is het belangrijk de juiste informatie te geven, een goede oplossing te bieden en eerlijk tegen elkaar te zijn.

Dexman is een leverancier met een ruim assortiment aan weegcellen, weegplatformen, palletweegschalen, kraanweegschalen, krachtsensors, koppelmeters, meetversterkers, druksensoren en verplaatsingssensoren. U kunt bij ons terecht voor standaard uitvoeringen, maar ook voor op maat gemaakte componenten en complete weegoplossingen. De keuze voor de juiste componenten begint in de meeste gevallen bij een uitgebreid advies.

Wij zijn actief in onder andere de volgende sectoren: offshore, aerospace, logistiek, agricultuur, food en pharma Dank u voor uw interesse in de producten en diensten van Dexman. We kijken uit naar de mogelijkheid om u van dienst te zijn.

Contact

Twijfelt u bij de aanschaf van een weegschaal en/of loadcell over de IP-klassen? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten voor passend advies. We adviseren u graag en kijken, waar nodig, bij u op locatie voor passend en correct advies.